Stacking The Shelves week 7 – 2016

Lieve lezers,

Week 7 is ook weer achter de rug en we zijn zojuist week 8 in gegaan. Daarom staat er vandaag weer een gloedje nieuwe Stacking The Shelves te wachten. Ook deze week kwamen er weer enorm veel boeken binnen waarbij ik niet kan wachten om ze met jullie te gaan bespreken.

De trein van 12:10
Rica krijgt een Joods kind in de armen gedrukt
Het moet naar een pleeggezin in Brabant…
Rica Beverborg woont in Eindhoven. Het is 1942 en in het bezette Nederland is niets meer hetzelfde. Rica raakt haar baan kwijt en brengt een bezoek aan haar ouders in Twente. Op de terugweg wordt haar op station Deventer een Joods kind in de armen gedrukt. Het moet ondergebracht worden bij een pleeggezin in Brabant. Zo begint Rica’s werk voor het verzet. Daarbij komt ze ook Paul Kemperink weer tegen, de man die haar voor het altaar liet staan. Kan ze hem dit keer wél vertrouwen?

Dit boek leek me een paar weken geleden te achtervolgen. Overal waar ik keek kwam dit boek in mijn beeld. De tekst sprak me enorm aan en ik moest dit boek gewoon lezen.

Daan & Nadia 
Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis. 
Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoe lang?

Dit boek heb ik vorige jaar als manuscript mogen lezen toen ik nog bij het Best of YA Promoteam behoorde. Inmiddels zijn alle correcties doorgevoerd en is het boek uit. Ik kan niet wachten om te gaan lezen wat het eindresultaat is.

Onze eindeloze dagen
Dit is het verhaal van Peggy Hillcoat, in 1975 acht jaar oud. Tijdens de zomer van dat jaar gaat ze vaak kamperen met haar vader, luistert ze eindeloos naar haar favoriete plaat van The Railway Children en naar het betoverende pianospel van haar moeder. 
Na een familiecrisis die Peggy pas veel later zal begrijpen, neemt haar vader James, een zogenaamde ‘survivalist’, haar mee van Londen naar een hut ergens diep in de bossen van Europa. Hij vertelt Peggy dat de wereld is vergaan. Ze zullen met zijn tweeën moeten zien te overleven. En zo bestaat haar leven ineens alleen nog uit een zelfgebouwde piano die geen geluid maakt, een bos waarin alles wat groeit gebruikt wordt om van te leven en een klein houten huisje dat Alles is. 

Dit boek lijkt me bizar maar angstaanjagend goed. Ik kan niet wachten om er in te beginnen.

Nachtblauw
Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot fan van Simone van der Vlugt. Daarom ben ik weer heel benieuwd naar dit nieuwe boek.

Elon Musk
Elon Musk is misschien wel de opvallendste en meest gedreven zakenman van dit moment – een eigentijdse mix van Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes en Steve Jobs. Musk valt op door zijn dynamiek en visie in een wereld waar bedrijven vooral zekerheid zoeken. Met zijn bedrijven PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City verandert hij bedrijfstakken en de wereld door op het allerhoogste niveau te innoveren.

Dit boek over de oprichter van PayPal en Tesla is een boek dat vele mannen hier op de site hebben aangevraagd. En als jullie zo massaal vragen dan ga ik het natuurlijk lezen. En de uitgever heeft er ook nog eens een mooie en grote win-actie aan gekoppeld! Binnenkort meer.

Witheet
Wachters en demonen bestrijden elkaar…
De Dark Elements deel 1
Normaal zijn, is eigenlijk alles wat de zeventienjarige Layla wil. Maar haar gave om een ziel weg te nemen door iemand te kussen maakt haar voor altijd anders dan de Wachters, bij wie ze is opgegroeid. Voor hen moet ze haar donkere, demonische kant wegstoppen. Vooral voor Zayne, de zó niet bereikbare jongen op wie ze al sinds een eeuwigheid stiekem verliefd is.
Dan ontmoet ze Roth, een zondig lekkere demon, die haar dingen vertelt die ze liever niet had geweten. Hoewel ze beseft dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, twijfelt ze. Toegegeven, misschien ook wel omdat dat verboden-te-kussengedoe helemaal geen issue is met hem. Hij heeft immers geen ziel… 
Wanneer Layla ontdekt dat niemand minder dan zijzelf het middelpunt vormt van een duivels plan, kan ze niet anders dan Roth vertrouwen. Doet ze daar goed aan of zal deze deal met de duivel op een ramp uitlopen?

Dit boek kwam zomaar op de mat vallen. Echter ben ik er super benieuwd naar.

Simpele seizoensalades 
Mr Wilkinsons simpele seizoensalades
Och, de nederige salade: zo vaak over het hoofd gezien, zo vaak verwaarloosd. Maar niet door Matt Wilkinson. Voor Matt is een salade juist het culinaire hoogtepunt, een gerecht dat net zo divers van samenstelling als van smaak is.
In Mr Wilkinsons simpele seizoensalades deelt hij zijn favoriete saladerecepten – een voor elke week van het jaar, met de allerbeste ingrediënten van het seizoen, begeleid door inspirerende ideeën voor snelle oplossingen en handige tips over hoe je van elk seizoensproduct het beste kunt maken. Compleet met dressings en vinaigrettes, ‘dressing-stambomen’ voor het verwerken van dressingrestjes en recepten voor heerlijke drankjes. 

De laatste tijd ben ik goed op aan het letten op mijn voeding. Dit boek komt dus als geroepen voor inspiratie en nieuwe tips. Binnenkort de recensie als ik wat heerlijke gerechten heb uitgeprobeerd.

 

Welk boek uit deze lijst willen jullie echt lezen?

Liefs, Marjolein

One thought on “Stacking The Shelves week 7 – 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *