Vragen die je niet wil horen tijdens het lezen

Lieve lezers,

Herken jij ze? Van die momenten dat je heerlijk zit te lezen en iemand dan (hoe goed bedoeld ook) die rust komt verstoren?
Vandaag zet ik voor jullie een paar van de meest irriterende zinnen op een rijtje.

1. Is het spannend?
Ja, wat denk je zelf! Ik bel al uren niet meer aanspreekbaar en zit helemaal verstop in mijn boek. En dan ga jij vragen of het spannend is. Natuurlijk!! Laat me gewoon verder lezen.
Natuurlijk is dit altijd heel goed bedoeld van iemand want ze geven genoeg om je om te vragen of het boek goed genoeg is.

2. Wil je even drinken pakken?
Deze hoor ik oh zo vaak als ik lekker op de bank zit te lezen. Altijd goed bedoeld. Of ze willen je even terug trekken in de echte wereld maar waarom moet jij het gaan pakken? Je zat net zo lekker te lezen.

3. Hoe lang ga je nog zitten lezen?
Zo lang als ik wil!! En nu weg wezen! (Dat denk ik heel vaak) Natuurlijk kan deze vraag zowel lief zijn als vervelend. Maar eigenlijk wil jij gewoon deze vraag niet horen en lekker ongestoord verder lezen.

4. Wanneer gaan we eten?
Een beroemde onder de mama’s hier denk ik. Ik kan me nog goed herinneren dat ik zelf deze vraag heel erg vaak stelde. Je hebt het eten net op staan zit net even in die paar rustig minuutjes te lezen en dan krijg je die vraag..

5. Zullen we gaan zwemmen?
Eentje die veel mensen de komende tijd horen denk ik. Lig je heerlijk aan het strand of aan het zwembad en dan vraagt een van de mensen waarmee je bent of je mee gaat zwemmen. En dat is natuurlijk altijd precies op het punt dat je het boek niet weg kunt leggen.

6. Weet jij waar dit ligt?
Ook weer een voor de mama’s maar ook wel eentje die ik heel vaak heb met mijn eigen moeder. Zit je net op een super spannend stuk komen ze binnen en krijg je die vraag. Of je het nu weet of niet, de vraag komt gewoon altijd op een verkeerd moment in je boek.

7. En vooral bij die laatste paar pagina in je boek de vraag: Kan je even helpen?
De vraag die mijn moeder (sorry mama) altijd stelt in de laatste 3!! pagina’s van mijn boek. Vraag me niet hoe maar het lukt haar altijd. Op dat soort momenten wil ik altijd een draak worden en vuur spuwen. (Natuurlijk hou ik wel van mijn mama). Iemand tips om haar te leren dit niet meer te doen?

 

Herken jij deze vragen en komen ze bij jou ook altijd precies op een ongelegen moment in je boek?

Heb jij nog vragen die je echt niet wil horen tijdens het lezen maar toch vaak krijgt? Laat het me dan weten in de comments.

Liefs, Marjolein

-Ps. dit artikel is natuurlijk wel een beetje in de hyperbool vorm geschreven. 

6 thoughts on “Vragen die je niet wil horen tijdens het lezen

  1. Ik krijg vaak de vraag/opmerking, zit je lekker te lezen?
    Goh ja, zie je dat dan niet?
    Of Goh, heerlijke dag vandaag hè?
    Dus lees ik nu voornamelijk binnenshuis.
    Waar mijn man vraagt, en? Boek al bijna uit? Hoe ver Ben je?

  2. O man. Ik heb die laatste altijd. Mijn man is geen prater, maar aan t einde van elk! Boké gaat die mind open en staat niet meer stil. Tot hij eindelijk mijn blik begrijpt en zegt……einde van je boek zeker pffff echt niet overdreven elk boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *