Film: I am Legend

Lieve lezers,

Afgelopen week was de film I am Legend op tv. Aangezien ik die avond geen zin had om te lezen bloggen of wat dan ook besloot ik deze boekverfilming die me op het eerste gezicht niet echt aansprak te gaan kijken.
Vandaag wil ik graag mijn mening over deze film met jullie delen.

Titel: I am Legend
Acteur: Will Smith
Releasedatum: 20 december 2007 (Nederland)
Regisseur: Francis Lawrence
Duur: 1 uur 41 min
 Koop bij bol.com

De laatste man op aarde is niet alleen. Will Smith speelt die eenzame overlevende in I Am Legend, de actiefilm die zinderende spanning combineert met een verbijsterende blik op een verlaten Manhattan. Militair viroloog Robert Neville (Smith) is op de een of andere manier immuun voor een onstuitbaar, ongeneeslijk virus. Hij is de laatste menselijke overlevende in New York City en misschien wel op aarde. Gemuteerde slachtoffers houden zich schuil in het donker… ze zien alles wat Neville doet…en wachten tot hij een fatale fout maakt. Neville wordt gedreven door slechts een missie: een tegengif vinden door zijn eigen immune bloed te gebruiken. Maar hij weet dat ze met teveel zijn… en dat zijn tijd bijna om is.

Laat ik beginnen met vertellen waarom ik deze film eigenlijk in eerste instantie niet wilde kijken. Ik vind actie films leuk maar zodra er gruwelijke elementen in voor komen ben ik er al snel klaar mee. Zeker toen ik er achter kwam dat de film vol schrik momenten ging zitten wilde ik eigenlijk liever toch maar iets anders gaan kijken. (Iets met angsthaas eerste klas zijn met dit soort dingen). Ik hou gewoon niet van schrikken en enge monsters die te veel op mensen lijken.
Tot ik zag staan dat het een boekverfilming was… Jep, lekker bevooroordeeld. Een boek verfilming moest ik natuurlijk kijken. Dus besloot ik om deze film toch te gaan kijken.

Nu is Will Smith natuurlijk altijd goed. Een zeer goede acteur die al zo veel verschillende soorten rollen heeft gespeeld dat hij gegarandeerd kijkplezier is. Nu kan ik ook niet anders dan toegeven dat de filmsetting geweldig is. Want hoe ga je iemand weg zetten die helemaal alleen in een verlaten wereld woont. Door de goede setting van dit verhaal en natuurlijk de geweldig effecten en opbouw van steden is dat echt heel erg goed gelukt.
Echter zat de film wel vol met schrik momenten (die behoorlijk goed te voorspellen waren) dus heb ik tijdens de film aardig wat tijd op twitter doorgebracht.

De special effecten zijn wel zichtbaar maar toch ook heel erg realistisch. Hierdoor kan je zien dat de film niet goedkoop af wilde doen maar dat het budget ook niet enorm was. Echter doet dit toch zeker geen afbreuk aan de film.

Het verhaal is gewoon heel erg goed en daardoor is de film ook gelijk goed. Natuurlijk had niet iedereen deze boekverfilming tot zo een succes kunnen maken. Aan alles is te zien dat er goed nagedacht is en tijd en energie in is gestoken.
Doordat het thema erg dystopian is ligt het heel erg dicht natuurlijk bij ons. Hierdoor laat de film je op veel punten ook heel erg goed en diep nadenken.

Na het zien van deze film. Ook al is het eigenlijk niet mijn soort film. Ben ik heel erg benieuwd naar het boek.

SterSterSterSter leegSter leeg

Heb jij deze film al gezien? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Film: I am Legend

  1. Lees het boek ook! Die is namelijk weer heel anders dan de film. Het is niet zo’n dik boek, maar wel bijzonder. Het einde is heel anders, maar wel heel goed en geeft een hele andere kijk op de titel. De film is goed (ook niet echt mijn genre), maar echt niet te vergelijken met het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *