Tips om je reading challenge een boost te geven

Lieve lezers,

Wat vliegt dit jaar als een speer voorbij. Het is al weer bijna september. Dit betekent ook dat we moeten gaan beginnen met werken naar het einde van onze reading challenge.
Maar ben jij net zoals ik ineens enorm blijven steken? Dan ga ik je nu tips geven waardoor je je reading challenge weer een boost kan geven.

IMG_9665

Plan leestijd in
Logisch maar toch doen heel veel mensen het niet. Plan elke dag op een bepaald tijdstip waarvan je weet dat je normaal niets te doen hebt. Zet een wekker in je telefoon op dat tijdstip en ga dan ook echt lezen. Redt je het toch niet op dat tijdstip zorg dat je voor die dag dan nog een ander tijdstip inplant.

Zet je telefoon op niet storen
Vooral met een iPhone is dit heel makkelijk. Schuit met je vinger van onder naar boven over het scherm. Dan staat er bij de opties (in de rondjes) een maantje. Klik deze aan en je telefoon gaat niet af. Tenzij iemand uit je favorieten belt.
Zo zorg je er voor dat je niet heel de tijd afgeleid word door appjes (en vooral groepsapps)

Lees een dun boek
Natuurlijk heb je er zo gemakkelijk weer een boek bij. Maar ook geeft het motivatie om dat nummer waar je naartoe moet weer 1 stapje dichterbij te zien komen. Dit zorgt voor frisse moed en extra motivatie. Laat die dunne boeken maar komen dus. (Natuurlijk niet te veel want dan voelt het als valsspelen)

Lees eens buiten je comfort zone
Draai het eens om. Lees eens een boek dat je normaal gesproken niet zou lezen. Hierdoor is het makkelijker om een hoog tempo aan te houden tijdens het lezen. En ook een perfecte kans om eens iets nieuws te proberen.

Reread
Wil je echt al heel lang eens een boek herlezen. Een boek dat je misschien vroeger als kind las of een boek dat je een paar jaar geleden hebt gelezen? Grijp dan nu eens je kans om dit te herlezen. Zo heb je een boek er bij op je lijst en heb je ook nog eens dat boek herlezen.

 

Binnenkort volgen er weer meer tips.
Heb jij nog een goede tip plaats hem dan in de comments.

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *