Waarom ik een echte BookNerd ben

Lieve lezers,

Inmiddels durf ik mezelf wel een echte BookNerd te noemen. Iedereen in mijn omgeving weer dan ook hoe dol ik ben op boeken en als ik me ook maar even verveel ik een boek tevoorschijn haal uit mijn tas.
Maar wat zijn nog meer kenmerken waarom ik een echte BookNerd ben?
Vandaag zet ik mijn echte BookNerd dingen op een rijtje ben jij net zo erg als ik?

IMG_8817

Boekhandel
Ik kan niet langs een boekhandel lopen zonder even binnen te kijken. Ook als ik op vakantie ben ga ik op mijn telefoon opzoeken waar de dichtstbijzijnde boekhandel is. Want ik moet natuurlijk altijd even gaan kijken.

Altijd lezen
Het liefst zou ik altijd lezen. Werken, jammer dan moet ik mijn boek weg leggen. School, jammer moet ik mijn boek weg leggen. Film kijken of nog even een stukje lezen? Als het geen boekverfilming is ga ik toch echt liever lezen.

Nieuw boek
Bij het verschijnen van een nieuw boek word ik altijd helemaal dol. Ik moet het gelijk hebben en heb een boek dan al vaak in de pre-order staan. Zodra het boek binnenkomt heb ik dat altijd een enorme strijd met mezelf dat ik het of in 1 dag uit wil lezen of er eigenlijk niet aan wil beginnen. 

Altijd een boek bij
Ik heb echt altijd een boek bij. Maar meestal heb ik een boek en mijn ereader bij. Gewoon voor het geval dat ik liever even iets anders lees dan het papieren boek dat ik in mijn tas heb zitten.

Probeer iedereen te laten lezen
Zodra ik ook maar iemand over ‘lezen’ of ‘boek’ hoor dan sta ik op scherp. Ik wil dan gewoon weten over welk boek het gaat. Ook wil ik dan gelijk graag weten wat voor genres iemand leuk vind en naar welke boeken iemand uit kijkt.
Maar ook wil ik dus iedereen graag laten lezen. “Vond je die film geweldig? Oh dan moet je echt dat boek lezen.” Ik hoop dat ik niet te vaak mensen tot vervelens toe over boeken vertel.

Merchandise
Ik heb ook heel graag boek merchandise. Zo heb ik heel vaak een boek gerelateerd telefoon hoesje of vaak iets van een sieraad aan wat met een boek te maken heeft. Altijd wel redelijk subtiel omdat ik daar van hou.

Dit zijn een aantal punten waaraan je kunt zien dat ik een echte BookNerd ben. Binnenkort misschien meer.

 

Wat zijn jou echte BookNerd dingen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Waarom ik een echte BookNerd ben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *