De allereerste zoen – Guido van Genechten

Lieve lezers,

Dit is mijn allereerste recensie van een kinderboekje, en wat was dit leuk!

Waarom een kinderboekje zal je denken. Dat zal ik je vertellen, ik help namelijk regelmatig in een kinderopvang. En wat doe je dan als boekenliefhebber? Juist! Kinderboekjes voorlezen.

Auteur: Guido van Gnechten
Taal: Nederlands
Pagina’s: 32
Uitgeverij: Clavis uitgeverij
Herdruk: 24 januari 2015

CV_De allereerste zoen

Koop bij bol.com

Sommigen krijgen het er heerlijk warm van,
anderen gaan ervan zweven.
Je hebt er bij wie het kriebelt tot in hun tenen
en van anderen gaat hun hart sneller slaan.
Wat er ook gebeurt, één ding is zeker:
zoenen is het allerleukste wat er bestaat!

Maar wie is er eigenlijk ooit begonnen met zoenen? 
Het antwoord op deze fascinerende vraag vind je in dit hartveroverend knuffelige prentenboek.

Een groepje dieren staat bij elkaar. De flamingo komt aanvliegen en roept dat iemand hem toch voor het eerst gegeven moet hebben. Maar wat is er gegeven vragen de diertjes. De eerste zoen roept de flamingo! Maar wat is een zoen vragen zich de diertjes af. Alle diertjes laten zien hoe zij elkaar een zoen geven maar volgens de flamingo doen ze allemaal verkeerd. Tot het aapje aan de beurt komt.

De allereerste zoen is een heel mooi boekje. De tekeningen zijn enorm schattig, mooi en vooral kleurrijk. Alle kinderen reageerde dan ook gelijk op de mooie kleurtjes in het boek. Ook waren het allemaal diertjes die ze kende (Behalve de flamingo die is een beetje moeilijk). De diertjes zelf waren dan ook prachtig afgebeeld op hele pagina’s met allemaal hun eigen uitdrukkingen en expressies. De schrijfstijl is lekker makkelijk en voor de kinderen ook heel goed begrijpbaar. Ook de lengte van het verhaaltje is goed, de aandacht blijft er bij en het duurt niet te lang maar ook zeker niet te kort.

Bij dit boekje was het lachen gieren brullen want de kindjes wisten natuurlijk wel wat een zoentje was. Maar al die diertjes deden het fout! Hoe vaker een diertje het fout deed hoe harder ze gingen lachen en roepen nee een kusje moet zo! Het was natuurlijk ook wel heel spannend want welk diertje wist wat een kusje was en deed het ook goed. Toen uiteindelijk het laatste diertje het goed raden waren ze het volledig met elkaar eens. Ja, van die persoon krijg je je allereerste kusje.

Nog een leuke toevoeging op het einde van het boekje is dat je kan opschrijven van wie je jouw eerste kusje kreeg en aan wie je jouw eerste kusje gaf.

“De allereerste zoen” is een geweldig grappig kinderboekje dat de nodige reacties oproept.

SterSterSterSterSter half

 

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Clavis Uitgeverij voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar. 

0 thoughts on “De allereerste zoen – Guido van Genechten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *