De Kooi – Josh Malerman

Lieve lezers,

Voor de blogtour van A.W. Bruna mocht ik De Kooi van Josh Malerman lezen nog voor deze verscheen. Hoe leuk is dat!
Lees snel verder wat ik van deze angstaanjagende thriller vond.

Auteur: Josh Malerman
Taal: Nederlands
Pagina’s: 303
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
Verwacht: 
13-01-2015

DSC00673
Koop bij bol.com

 

Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet viel uit. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden.

Malorie voedt haar kinderen binnen op. Iets anders is ondenkbaar. Nog nooit zijn ze buiten geweest.
Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen. 
De kinderen slapen. Straks zal ze hen wakker maken en hen blinddoeken. 
Vandaag zullen ze het huis verlaten. Vandaag zetten ze alles op het spel.

De Kooi neemt je mee in het leven van Malorie, een dood normale vrouw met een normaal leven. Sinds kort woont ze samen met haar zus en heeft ze haar eerste vriendje. Dan begint een serie rare nieuwsberichten haar zus ongerust te maken. Op een aantal plaatsen ter wereld worden mensen ineens gek en vermoorden mensen om hun heen en zichzelf. Om zich heen ziet iedereen Malorie ongerust worden. Zelf gelooft ze er nog allemaal niet zo in, maar men begint te beweren dat als je iets ziet je gek wordt en jezelf en je geliefde van het leven berooft. Dan komt Malorie er achter dat ze zwanger is en dringen de berichten niet echt meer tot haar door. Tot iedereen binnen blijft en zijn ramen begint af te plakken. En dan ineens gebeurt er iets waardoor ze haar huis moet ontvluchten en op zoek moet naar een manier om te overleven. Zonder datgene te zien waar iedereen bang voor is.

De Kooi is een bloedstollende thriller, een zoals ik niet eerder heb gelezen. Doordat het boek je per hoofdstuk mee neemt naar het heden en het verleden blijft de snelheid in het boek en krijg je steeds meer inzicht in het verhaal. Het is zo bijzonder geschreven dat het je helemaal opslokt. Ook de personages worden prachtig omschreven met allemaal hun eigen angsten en hun eigen verleden. Ook de vormgeving van dit boek verdient een complimentje het ziet er gelijk angstaanjagend en mysterieus uit. Oordeel zelf maar:
DSC00672

Drie slapeloze nachten heeft De Kooi me bezorgd. Op dit moment heb ik nog een haat-liefde verhouding met dit boek. Ik ben nu eenmaal een enorme angsthaas. Dit boek ging echt onder mijn huid zitten. Gruwelijk kan ik het boek zeker niet noemen. Je weet niet waar je bang voor bent en dat maakt je bang.

Stiekem wil ik jullie in deze blogpost nog veel meer vertellen over dit boek maar het is beter als jullie het zelf lezen. Daarom krijgt dit boek:

SterSterSterSterSter leeg

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *