Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Lieve lezers,

Dit had de kortste recensie ooit kunnen worden. Eigenlijk kan ik gewoon zeggen “Dit boek moet je lezen”.

Titel: Eleanor & Park
Auteur: Rainbow Rowell
Verschenen: november 2014
Pagina’s: 334
Uitgever: Van Goor

E&P
Koop bij bol.com

Dit intrigerende boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

Eleanor & Park is een verhaal over twee jongeren. Ze leren elkaar kennen op het moment dat Eleanor is verhuisd en bij Park in de bus stapt. Park moet eigenlijk helemaal niets van haar hebben en hoopt maar dat ze niet naast hem komt zitten.

Eleanor komt uit een gebroken gezin, haar vader wil niets meer met hun te maken hebben en de nieuwe man van haar moeder is een gemene nare man. Ook is Eleanor niet het mooiste meisje van de klas, ze is te dik, heeft enorm rood krullend haar en overal sproetjes. Eleanor heeft nog 4 broertjes en zusjes waarmee ze op één kamer slaapt en de grillen van haar moeders nieuwe man moet zien te overleven.
Park woont samen met zijn broertje en twee smoorverliefde ouders in hetzelfde dorpje en heeft eigenlijk alles wat zijn hartje begeerd. Maar toch is hij een buitenbeentje omdat hij half Amerikaans is en half Koreaans.
In het begin vinden Eleanor en Park elkaar maar een beetje raar en moeten eigenlijk niets van elkaar hebben. Maar dan ontstaat er door middel van een gedeelde passie voor stripboeken een band.
Deze band bloeit op tot iets prachtigs. Maar de stiefvader van Eleanor mag hier geen lucht van krijgen, want dan maakt hij alles kapot.

Vanaf de eerste bladzijden zit je midden in het verhaal. Je bekijkt het verhaal vanuit Eleanor of vanuit Park, hierdoor krijg je een prachtig tweeluik van het verhaal.  Het boek is prettig geschreven waardoor je het in één ruk uitleest.

Ik ben verliefd op dit boek. Ik ging er mee naar bed en ik werd er mee wakker, alles om nog maar even een paar pagina’s te lezen. Het verhaal heeft me laten lachen, kneep mijn keel dicht en maakte me kwaad en droevig. Het boek beschrijft een bijzondere manier van liefde en hoe deze in al zijn glorie kan opbloeien.
Het enige minpunt aan dit boek vond ik het einde. Het is eigenlijk een open eind en je blijft met veel vragen zitten. Ik kan hier persoonlijk niet zo goed tegen. Maar andere zeggen dat een boek pas goed is als je met vragen achter blijft.
Daarom zou ik zeggen lees en oordeel zelf.

Eleanor & Park  is een bijzonder ontroerend boek en verdient daarom: 5 sterren.

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Eleanor & Park – Rainbow Rowell

  1. Ik ben Eleanor & Park ook nu aan het lezen, wat een geweldig boek he! Ook bij mij zal hij de volledige vijf sterren wel krijgen denk ik.. Of ik moet heel erg teleurgesteld worden in het einde. Moet eerlijk bekennen dat ik niet erg houd van een open einde.

  2. Ben het helemaal met je eens! Eleanor en Park is zo’n goed boek! 😀 Heel veel mensen storen zich aan het open einde, maar ik vond het eigenlijk niet zo heel open. Het voelde voor mij wel afgesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *