De vrouw in de spiegel – Kim Moelands

Lieve lezers,

Vandaag weer een boek in de blogtour van A.W. Bruna Uitgevers. Deze keer is het boek dat mee doet aan de blogtour De vrouw in de spiegel van Kim Moelands. Een nieuwe spannende thriller.

Titel: De vrouw in de spiegel
Auteur: Kim Moelands
Verschenen: Maart 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: AW Bruna

Schermafbeelding 2015-03-28 om 13.43.52

Koop bij bol.com
Twee weken nadat zuivelbedrijf Latté een dreigbrief ontvangt waarin tweehonderdduizend euro wordt geëist, valt het eerste slachtoffer door spijkers in een pak yoghurt. Brigadier Tess Westerhout stort zich op de zaak en komt op het spoor van Charlie ‘de Rat’ Zwols, die een straf uitzit voor een eerdere afpersingszaak. Charlie lijkt Tess en haar collega Vincent verder te kunnen helpen, maar hij eist voor zijn medewerking een wederdienst van Tess. Om aan antwoorden te komen, zal Tess een levensgevaarlijk spel met hem moeten spelen. En Charlie blijkt angstvallig veel over Tess te weten.
Intussen gaat de afperser verder met zijn voorbereidingen om nieuwe slachtoffers te maken… 

Tess is een drukke agente met een schat van een man en een prachtige zoon die flink aan het puberen is. Daarmee stel hij Tess als moeder en als agente dan ook flink op de proef. Elisabeth is een aparte vrouw maar ze is dan ook ongelukkig in haar huwelijk en haar zoon lijkt zich niets van haar aan te trekken. Tot haar man ineens met een onthulling komt. Tess en Elisabeth komen allebei voor een zware beproeving te staan.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende oogpunten. Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit iemand anders. Dit maakt dat je veel meer inzicht krijgt in wat er allemaal gebeurd en wat de motieven zijn. Het aantal personages in het boek is precies in evenwicht. Niet te veel en niet te weinig, dit zorgt er voor dat je blijft zoeken of je de ‘dader’ al weet. De schrijfstijl is ook zeer prettig, het is makkelijk en duidelijk geschreven waardoor je er doorheen vliegt.

Vanaf het begin heb ik eigenlijk op het puntje van mijn stoel gezeten bij dit boek. Het is super spannend en door het wisselen van personage blijf je doorlezen. Op het einde was wegleggen echt geen mogelijkheid meer. Dit met gevolg dat ik tot veel te laat aan het lezen was ook al had ik de dag erna tentamen. Ook vanillevla eten was tijdens het lezen van dit boek geen optie meer. Ik had toch vanillevla gegeten omdat dat het enige in huis was en werd er toch wel een beetje misselijk van. Wat dus maar weer bewijst hoe goed dit boek je mee zuigt in het verhaal. Maar nu een van de belangrijkste dingen: had ik door wie de dader was? Ja en nee, ik ben heel lang op het verkeerde spoor gezet maar ongeveer een 150 pagina’s voor het einde werd een hint weg gegeven die ik zag en daardoor wist ik het. Al heb ik gedurende dat ik weer verder las wel weer lopen twijfelen of ik het wel goed had.
Het enige minpunt aan het boek was dat er op een gegeven moment een beetje een sleur in kwam te zitten waardoor ik even door moest bijten met doorlezen.
Wat ik overigens niet had verwacht is dat er een vervolg kom. Ik werd een 80 pagina’s voor het einde al bang dat er te weinig pagina’s over waren voor het verhaal. En helaas had ik gelijk want nu moet ik met een kwellende vraag wachten op het vervolg.

“De vrouw in de spiegel is een boek dat je echt mee zuigt in het verhaal” 

SterSterSterSterSter half

Gaan jullie dit boek lezen of heb je het al gelezen?

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan A.W. Bruna Uitgevers.

0 thoughts on “De vrouw in de spiegel – Kim Moelands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *