En dan de liefde – Susan Smit + Win

Lieve lezers,

Het is bijna Valentijn. Dat betekent voor de meeste mensen leuke dingen samen doen en voor alle singles weer een dag om jezelf vol te proppen met chocolade.
Gelukkig is er voor de bezette en single vrouwen het boekje En dan de liefde van Susan Smit.

Titel: En dan de liefde
Auteur: Susan Smit
Verschenen: Januari 2015
Pagina’s: 222
Uitgever: Carrera

En dan de liefde

Koop bij bol.com

 

Lotgevallen van een romantica.
Smit onderzoekt de romantische liefde in al haar facetten: roemloos daten, het verlangen naar de ware, koortsachtig verliefd zijn, de ‘foute mannen’-valkuil, weer alleen zijn, samenwoonirritaties, lusthormonen en roze brillen, zelftrouw en bindingsangst, eigenliefde, babystress en de eeuwige vraag: gaan jullie nog trouwen? Smit schrijft openhartig en met zelfspot over haar eigen lotgevallen, maar durft ook algemene conclusies te trekken over de aard van de liefde.

En dan de liefde wil inspireren, amuseren, ontroeren, een spiegel voorhouden en tot denken stemmen: hoe saboteren of voeden we de liefde in ons leven? En hoe zorgen we ervoor dat ze
blijft stromen?
Susan Smit (1974) schrijft in haar historische romans en columns veel en graag over de liefde – in de hoop er ooit iets van te begrijpen. Ze woont samen met Peter en hun twee kinderen Linde (3) en Goof (1).

Uit en dan de liefde

En dan de liefde is een boek vol met korte verhaaltjes. Elk verhaaltje beschrijft een enorm herkenbare situatie voor vrouwen. De meeste dingen zullen we niet toe willen geven maar zijn toch echt waar. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken met verschillende verhaaltjes hier over die je allemaal stuk voor stuk aanspreken. Bij het ene verhaaltje kan je hard op lachen en bij het andere verhaaltje moet je toch even slikken en nadenken. De verhaaltjes worden afgewisseld door paginagrote quotes uit Susan’s andere boeken. Af en toe in het boek een lijstje met tips die voornamelijk over de do not’s gaan zodat je niet in de fout gaat. De hoofdboodschap van elk stukje staat ook nog eens gemarkeerd in het rood. Hierdoor kan je de belangrijkste boodschap niet missen. De schrijfstijl van Susan is zeer prettig het leest alsof je een verhaal van een goede vriendin aan het lezen bent. De stukjes zijn niet te lang en daardoor blijf je maar lezen.

Ik heb enorm genoten van dit boek. Het is weer eens wat anders en over het algemeen lekker luchtig voor tussendoor. Sommige stukken zette me wel aan het denken maar op een positieve manier. Susan weet je op een goede interessante manier te boeien waardoor je haar verhaaltjes erbij blijft pakken. En ik denk dat voor iedereen dit boek pijnlijk herkenbaar gaat zijn. Dat was het voor mij in ieder geval wel.

” En dan de liefde is een heerlijk herkenbaar boek waar je echt wat van kunt leren”

SterSterSterSterSter leeg

Win
Wil jij ook dit boek lezen van Susan Smit?
Aangezien dit boekje over de liefde gaat is het enige wat je hoeft te doen Serendipity Books te liken op Bloglovin en deze post daar te liken.

De winnaar wordt 14 februari bekend gemaakt. 

Ik wens jullie alvast een fijne Valentijn. <3

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “En dan de liefde – Susan Smit + Win

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *