Film – The Divergent series – Insurgent

Lieve lezers,

Vrijdag de 13e was voor mij geen vrijdag de 13e. Met een aantal leden van het YA promoteam van Unieboek mochten wij naar een speciale voorstelling van Insurgent. En dit was niet zomaar een voorstelling, dit was een IMAX 3D voorstelling!! En dan ook nog eens in een gigantische Pathe bioscoop in Amsterdam.

e1375ac

 

Titel: Insurgent
Genre: Science fiction, Actie, Avontuur
Regisseur: Robert Schwentke
Duur: 1h 59m
Release: 18 maart 2015

In “Insurgent” krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago. Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden. Achtervolgd door hun keuzes uit het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.

Insurgent-Still 10861035_527414247398648_3865809755183448999_o 265CCE0A00000578-2990446-image-m-11_1426107720529

 

Insurgent is het tweede deel van The Divergent series gebaseerd op de boeken van Veronica Roth. In dit deel gaat het leven van Tris verder. Samen met Four is ze op de vlucht omdat ze afwijkend zijn en Jeanine achter ze aan zit. Kosten wat kost wil zij ze gevangen nemen, en hier is ze werkelijk voor tot alles in staat. Maar Tris en Four geven zichzelf niet zomaar gewonnen en vechten kei hard terug. In deze strijd staan ze niet alleen.

Gedurende deze film heb ik de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. De spanning en actie klapte letterlijk van het scherm af. In tegenstelling tot deel 1 is er in dit deel veel en veel meer actie.
Het acteerwerk in dit deel van de serie is weer briljant. Deze geweldige (en ook een aantal behoorlijke knappe) acteurs weten je helemaal in het verhaal te zuigen. Ook met de verschijning van een aantal nieuwe personage’s leggen ze de lat heel hoog. Ook een een compliment voor alle special effects, deze maken de film natuurlijk helemaal compleet en ze zijn prachtig.
Helaas kan ik nog niet beoordelen hoe de film tegenover het boek is aangezien ik het boek nog niet uit heb. Ik heb hier van de zomer in begonnen maar met alle recensies die ik voor jullie schrijf er nog niet aan toe gekomen om dit boek uit te lezen.

Ik heb een enorm leuke dag gehad in Amsterdam. Alleen was dit voor het eerst op een event dat ik mijn telefoon moest inleveren op voorhand van de film. Dus geen leuke selfie’s en andere leuke foto’s van deze dag.

SterSterSterSterSter half

Ga deze film vooral zien!! Wanneer gaan jullie?

Liefs, Marjolein

Ps. heb je het boek nog niet in huis? Koop hem dan hier.

0 thoughts on “Film – The Divergent series – Insurgent

  1. Aah wat leuk om te lezen 🙂 en wat gek dat je je telefoon moest inleveren, maar ook wel logisch met al die mensen die stiekem filmen. Hier komt hij vrijdag pas uit maar ik ga hem zeker kijken, ik vond het tweede boek wel ietsje minder dan de eerste qua schrijven een beetje langdradig soms maar heb wel zin in de film, het beloofd wat! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *