Film: Wild

Lieve lezers,

Misschien had je het al gezien op Instagram, een paar dagen geleden zag ik voor het eerst de film Wild. Vandaag deel ik mijn mening met jullie.

Film: Wild
Verschenen: Februari 2015
Cast:  Reese WitherspoonLaura DernGaby Hoffmann
Director: Jean-Marc Vallée
Speelduur: 115 minutenSchermafbeelding 2015-07-28 om 13.35.12Koop bij bol.com

Acadamy Award winnares Reese Witherspoon speelt de hoofdrol in WILD, een waargebeurd en inspirerend verhaal. Van de regisseur van Dallas Buyers Club komt nu het avontuur van Cheryl Strayed, die na jaren van roekeloos gedrag en de dood van haar moeder (Laura Dern) een impulsieve beslissing maakt om helemaal alleen aan een 1700km voettocht over de Pacific Crest Trail te beginnen. Zonder enige ervaring en voorbereiding begint ze aan een reis. Onderweg ontmoet ze bijzondere mensen waaronder de aantrekkelijke Jonathan (Michiel Huisman) die zorgen voor veel zelfreflexie voor Cheryl. WILD is een bijzonder avontuur vol met zelfontdekking en verlossing.

Cheryl Strayed heeft een hoop te voortduren gehad. Nu besluit ze haar leven om te gooien en in haar eentje een tocht van 1700 km te gaan maken over de Pacific Crest Trail. Een avontuur wat haar niet alleen lichamelijk op de proef gaat stellen. Tijdens dit avontuur onthuld Cheryl haar verleden en levert ze een strijd tegen zichzelf.

Wild is een zeer bijzondere film. Cheryl legt de reis namelijk in haar eentje af. Hierdoor is er in de film weinig conversatie mogelijk. Echter hebben ze dit toch prachtig weten te verfilmen. Je volgt de reis deels in Cheryl haar hoofd en deels door flashbacks naar het verleden. In de film word je echt meegenomen op de reis die Cheryl in haar eentje ondervind.

De film heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Een vrouw met een zeer bewogen verleden die op deze manier zichzelf terug wil vinden is gewoon aangrijpend. Ik kan niet zeggen dat de film een tranentrekker is want dat is hij niet. Echter raakt de film je wel overal waar het je maar raken kan zonder bijzonder emotioneel te worden.

Ik heb enorm genoten van deze film en het heeft me ook zeker aangezet tot nadenken.

SterSterSterSterSter half

Na het zien van deze film wil ik heel erg graag het boek lezen. Deze komt daarom direct op mijn verlanglijstje.

Hebben jullie het boek al gelezen en/of de film al gezien?

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Film: Wild

  1. Ik had eerst het boek gelezen, en toen de film gezien. Ik vond de film enorm tegenvallen. Dus misschien maar goed dat je het in deze volgorde gedaan hebt. Het boek vond ik erg inspirerend, dus die kan ik zeker aanraden.

  2. Ja, ik beide gezien/gelezen. Eigenlijk altijd vind ik het boek beter maar het was geen slechte film, vond ik. Heb jij het boek al gelezen en wat vond jij ervan?

    1. Ik heb het boek klaar liggen. Ben er in begonnen maar toen moest ik over naar een boek voor een blogtour. Al merk ik wel uit de reacties dat ik het bij deze film in de goede volgorde doe. Eerst de film dan het boek. Normaal is het (gelukkig) andersom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *