Film: Disney Descendants

Lieve lezers,

Heb je de recensie van Dwaaleiland al gelezen? Het boek dat zich afspeelt voor deze film?
Een paar dagen geleden heb ik deze film al kunnen bekijken. Ik deel graag mijn mening met jullie.

Film: Descendants
Verschenen: 31 juli 2015 (USA)
Cast: Dove Cameron, Cameron Boyce, Booboo Stewart, Sofia Carson
Productie maatschappij: Disney Channel
Speelduur: 112 minuten

Disneys_Descendants

In het magische rijk Auradon maakt Prins Ben, de zoon van Koning Beest en Koningin Belle, zich op voor zijn troonsbestijging. Zijn eerste officiële afkondiging: de kinderen van het Dwaaleiland, waar de beruchtste schurken wonen, moeten de kans krijgen om in Auradon te wonen. Mal, Evie, Carlos en Jay stappen voor het eerst van hun leven buiten de poorten van dit gevangeniseiland. Zullen zij net als hun ouders het slechte pad op gaan, of kiezen ze voor het goede en zullen ze het koninkrijk redden?

De personages:
Schermafbeelding 2015-07-30 om 11.46.41

Mal is de dochter van Maleficent. Zij is een geboren leider en houdt van toverspreuken (maar alleen als het echt moet).

Schermafbeelding 2015-07-30 om 11.46.48

Evie is de dochter van de Boze Koningin. Zij maakt haar eigen mode en ze kan praten met haar toverspiegel.

Schermafbeelding 2015-07-30 om 12.23.41

Carlos is de zoon van de beruchte Cruella de Vil. Hij is slim, loyaal, grappig en oh ja, hij is ook bang voor honden.

Schermafbeelding 2015-07-30 om 12.24.44

Jay is de trouwe zoon van Jafar, de ex-grootvizier van Agrabah. Jay is sluw, heeft een talent voor stelen en is een geboren atleet.

©Disney Channel (2015)
Voor meer personages kijk op: http://descendants.disney.nl

Ik was heel erg benieuwd naar deze film. Zeker na het lezen van het boek en het zien van de trailer had ik vrij hoge verwachtingen.
De film begint voor mij een beetje tenenkrommend. Cruella, heeft een andere etnische afkomst dan ik had verwacht (na de Disney versie van de film) De boze koningin (van sneeuwwitje) past voor mij ook totaal niet. De andere twee ouders vind ik echter wel goed gecast. Hier moest ik dus even doorheen kijken voor de rest van de film.
De kinderen zijn echter wel heel erg leuk gecast en vind ik goed bij het beeld passen wat ik door middel van het boek gekregen heb. Echter, moet ik nu wat extra credits aan het boek gaan geven. In mijn recensie wat ik vrij hard op de personages, maar in de film waren de personages echt plat. Ik ben heel blij dat ik het boek van te voren heb gelezen want daardoor hadden de personages voor mij een stuk meer diepgang. Als je het boek niet gelezen hebt en de film gaat kijken mis je gewoonweg wat informatie die de film een extra laag geven.
De andere personages worden heel erg leuk neergezet, de stijl van filmen laat echter her en der nog wat steekjes vallen maar dat is meer het kritische oog waarbij dit me opviel. De film geeft je een vrolijk gevoel maar er zit ook zeker een heel goed spanningselement in. Bij tijden is de film zelf droevig en heeft het zoals we van Disney gewent zijn een diepere betekenis.

Verder heb ik toch wel heel erg genoten van deze film. Ik moest even twee keer knipperen toen ze in het eerste musical nummer uitbraken maar eigenlijk past dit volledig in het Disney beeld wat we gewend zijn en zijn de nummers ook echt heel erg goed!
Deze film is natuurlijk geen echte Walt Disney maar een Disney Channel productie, dit is er aan af te zien maar het neemt niet weg dat de film gewoon heel erg vermakelijk is om naar te kijken.

Omdat ook deze film gewoon echt een Guilty Pleasure is die je als Disney fan gezien moet hebben:

SterSterSterSterSter leeg

Mijn tip: lees het boek Dwaaleiland voordat je de film gaat bekijken. 

Dit najaar verschijnt de film op de Nederlandse Disney Channel. Gaan jullie kijken?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Film: Disney Descendants

  1. Ah dit lijkt me nou zo’n leuke film! Ik heb Dwaaleiland (nog) niet gelezen, maar het lijkt alsof deze film vol humor zit en tegelijk ook dat magische randje van Disney heeft. Deze wil ik zeker zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *