Hitte – Lis Lucassen

Lieve lezers,

Jullie hebben vast wel gelezen over de leuke boekpresentatie van Hitte. Inmiddels heb ik het boek uit en ga ik jullie mijn eerlijke mening geven. Over dit boek heb ik namelijk een behoorlijke mening.

Titel: Hitte
Auteur: Lis Lucassen
Verschenen: Maart 2015
Pagina’s: 217
Uitgever: Storm Publisers

Hitte

Koop bij bol.com

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Het verhaal begint bij Lynn en Daan hoe ze elkaar leren kennen. Lynn als animatie kracht op een resort en Daan als vakantieganger.  Bij de ontmoeting nemen ze elkaar argwanend opnemen met ieder zo zijn bedenkingen. Maar al snel ontstaat er een mysterieuze aantrekkingskracht tussen beiden. Lynn zo haar geheimen die ze niet los kan laten. Ook Daan is in gevecht met zijn eigen innerlijke demonen. Toch kunnen ze het niet laten om steeds dichter tot elkaar te komen. Maar durven ze het aan om elkaar hun geheimen te vertellen..

Allereerst heb ik vanaf moment 1 dat ik de kaft van Hitte zag van deze kaft gehouden. Ik vind hem prachtig het roept allemaal vragen op en zet gelijk een zomerse hete setting neer. Toen ik het boek in ontvangst mocht nemen schrok ik er eigenlijk een beetje van dat het zo dun was. Om de een of andere reden had ik een veel dikker boek verwacht. Maar toen ik eenmaal begon te lezen bleek dat het lettertype klein was dus stiekem het boek toch dikker was.

Eigenlijk wilde ik helemaal niet in dit boek beginnen. Want dat zou betekenen dat het boek waar ik zo lang naar had uitgekeken er straks niet meer zou zijn. Naja het is er nog wel maar het verhaal is bekent. Na een schop onder mijn kont van auteur Olga (Lis) ben ik toch maar begonnen met lezen. De schrijfstijl pakte me direct. Het is prettig en vlot geschreven waardoor ik na ‘even 10 minuten’ lezen al op pagina 50 zat. Persoonlijk ben ik ook grote fan van het afwisselen van het perspectief van personages en dat wordt in dit boek veel gedaan. Ook daardoor bleef de vaart heerlijk in het boek.

Maar wat vond ik nu eigenlijk van het boek. Ik heb hier en daar al wat discussies op zien laaien over het boek dus hier mijn eerlijke mening.
Voorop, ik vind het een waanzinnig goed boek. Maar op sommige momenten deed het me een beetje denken aan vijftig tinten grijs. De lip waar Lynn steeds op bijt en Daan die dit woest aantrekkelijk vind maar *SPOILER* niet aangeraakt wil worden en redelijk dominant is *EINDE SPOILER*.
Ook kan je er niet omheen dat er in dit boek behoorlijk wat seks aan te pas komt. En dit wil ik voor eens en voor altijd even de wereld uit helpen want ik heb hierover al veel discussie gehoord. Het is een New Adult boek dus geen Young Adult. Daarom let op! ben je 12 jaar laat het boek lekker liggen. Ben je 15 jaar en weet je al wel wat van seks af lees het. De seks scenes zijn zeer goed en mooi beschreven. Er is dus niets vies of vulgairs aan.

Verder is het een boek dat zeker de moeite waard is om te lezen. Het leest echt heerlijk weg en de vaart blijft er in. Ook door de nodige spannende situaties blijf je lezen. De spanning word gedurende het gehele boek opgebouwd en daardoor wil je steeds sneller naar het einde om te weten hoe het afloopt en wat er is gebeurd.
Naar mijn mening mocht het echter wel wat sneller iets ontrafeld worden. Soms vond ik het echt lang duren voordat wet iets wisten. Maar door kleine stukjes die weg werden gegeven had je wel een vermoeden. Ik persoonlijk had namelijk een andere draai aan het verhaal verwacht. Maar dat is waarschijnlijk omdat ik al zo lang uitkijk naar het boek.

Ik ben heel blij dat er nog een vervolg gaat komen want ik hou van Lynn en Daan. Echter is dit verhaal wel mooi afgesloten en hoef ik niet mijn hersenen te breken over hoe nu verder.

“Hitte is een boek waar je het zomers heet van krijgt” 

Over het aantal sterren heb ik flink lopen dubben. Maar nu ik de recensie geschreven heb vind ik dit boek toch zeker dit waard:

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Ps. Blijf de pagina goed in de gaten houden want zeer binnenkort komt er een win-actie van Hitte online.

Met speciale dank aan Storm Publisers en Olga Hoestra (Lis Lucassen)

0 thoughts on “Hitte – Lis Lucassen

  1. Goede recensie. Ik was ook benieuwd naar het boek. Het verhaal laat me denken aan het lot van Callie en Kayden. Klopt het?

  2. Ik heb het boek gekocht bij de boekpresentatie, maar het is me nog niet gelukt om te lezen. Ik ben er wel heel benieuwd naar en heb wel al de eerste twee hoofdstukken gelezen uit dat foldertje dat erbij zat. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *