Inwijding (Divergent)

Lieve lezers,

Het heeft even geduurd maar eindelijk heb ik weer een boek uit. Deze keer heb ik genoten van Inwijding van Veronica Roth.

Auteur: Veronica Roth

  • Nederlands
  • 348 pagina’s
  • van Goor
  • zesde druk 2014

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

Afbeelding

Tris is een meisje waar wij allemaal jaloers op zijn. Ik denk dat iedereen van ons zoals Tris had willen zijn toen wij 16 waren. Ze is dapper moedig een doorzetter maar ook trouw. De keuzes die Tris moet maken grijpen je daarom ook echt naar het hart. Je leeft met haar mee je denk na over wat je zelf zou doen als je in haar schoenen zou staan en wat voor haar de beste keuze zou zijn.

Tris heeft een strijd met zichzelf over wat ze is, maar moet ook kiezen tussen haar familie die ze eigenlijk niet wil missen en haar nieuwe familie. En het word alleen maar erger als ze op een gegeven moment ook nog moet gaan kiezen of ze haar vrienden nog wel kan behouden en wie ze kan vertrouwen. Ook word het voor haar steeds lastiger om te staan voor wie ze is en waar ze in geloofd. Maar gelukkig blijk ze daarin niet de enige te zijn.

Ik ben uiteindelijk in dit boek begonnen, ik heb het gekocht toen ik dacht dit moet ik lezen maar toch bleef het even op de plank liggen. Maar toen ik er in begon was ik verkocht, Tris is een dappere vrouw en je gaat echt met haar mee leven. Het boek blijft spannend waardoor je door blijft lezen en het niet zomaar weg legt. Aan het einde  neemt het verhaal een andere wending waardoor er bij mij toch nog een traantje kwam kijken. Ik heb zelfs heel even gedacht van Stom boek waarom doet de schrijfster dit! 

Veel mensen hebben dit boek vergeleken met De Hongerspelen, dit zal ik echter zelf niet doen het zijn verhalen met kleine raakvlakken maar toch is het verhaal echt totaal anders. Hongerspelen fans ben dus niet bang voor dit boek want het lijkt niet op elkaar. Echter denk ik dan Hongerspelen fans dit boek wel erg goed kunnen waarderen. 

Kortom Inwijding is een spannend meeslepend boek wat ik YA fans sterk aanraad. 

4/5 sterren. 

Liefs,

Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *