Kiekeboe, dag koe!

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een kinderboekje. Deze keer weer een boekje voor de allerkleinste onder ons.

Auteur: Anita Engelen
Pagina’s: 12
Leeftijd: 
0 tot 3 jaar 
Uitgeverij: Deltas Centrale uitgeverij

Kaft

Koop bij bol.com

 

Een vrolijk kijk- en voelboek
Wie speelt in de modder? Wie huppelt in de wei? En wie snuffelt achter de struik? 
Voel aan de tekeningen, trek aan de kaartjes en ontdek welke dieren zich verstoppen!

Kiekeboe, dag koe! is een super vrolijk en mooi vormgegeven boekje. Het boekje heeft prettige dikke pagina’s en hele mooie voel stofjes. Zelfs de kaft is uitschuifbaar waardoor je gelijk kan beginnen met Kiekeboe.
Het boekje werkt als volgt: op elke bladzijden zit een diertje verstopt. De kinderen krijgen een hint voorgelezen. Zoals ‘ik speel graag in de modder’ Dan kunnen ze een stukje voelen van het diertje en mogen ze raden. Zodra je het flapje uit schuift krijg je te zien welk diertje het is dat er verstopt zit. En kunnen de kinderen nog een keer voelen.

Eendje

De kinderen zijn helemaal dol op dit boekje. Na de eerste keer voorlezen mocht ik hem gelijk nog 8 keer voorlezen voor ze een ander boekje wilde lezen. De oudere kindjes waren de diertjes aan het raden. ‘koe, biggetje, paard’ en de wat kleinere kinderen maakte bij elk diertje het juiste geluid. Dit maakt het boekje extra geschikt voor meerdere leeftijden. Zo kun je dus eerst de geluidjes leren en daarna de diertjes. Het leuke is dat alle diertjes verstopt zitten en het daarom voor de wat oudere kindjes een uitdaging is om echt te raden wat voor diertje er verstopt zit.

Handjes

Ik heb dus een middagje vol dieren en dierengeluidjes gehad. Het plezier bij dit boekje was dan ook weer zeer groot. Lachen, dierengeluiden maken en zelfs de kinderen spoorden elkaar aan om het juiste geluidje te maken. Natuurlijk moesten ze bij elke bladzijden ‘even aaien’.

Het enige nadeel aan dit boekje is dat de uitschuif vakjes niet altijd even makkelijk gaan. Mocht je kind niet erg voorzichtig zijn met boekjes zou ik bij dit boekje adviseren om het niet onbewaakt achter te laten.

Eendje

“Kiekeboe, dag koe! is een super leuk en leerzaam boekje voor de allerkleinste.”  

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan uitgeverij Deltas 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *