De zoektocht van papa zeepaardje

Lieve lezers,

Omdat ik merk dat jullie het zo leuk vinden vandaag weer een kinderboekje. Vandaag een leuk educatief boekje.

Auteur: Anita Bijsterbosch
Pagina’s: 26
Leeftijd: 
Vanaf 1 jaar
Uitgeverij: Clavis uitgeverij

Kaft Zeepaardje
Koop bij bol.com

Papa Zeepaardje is in paniek. Hij is een van zijn kleintjes kwijt! Samen met de walvis, de schildpad en de andere dieren zoekt hij naar zijn verdwenen baby. Help jij mee?
Een leuk tel- en zoekboek met flapjes. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de taalontwikkelinge van het kind als thema.

In heb boekje is Papa Zeepaardje een van zijn 10 kinderen kwijt. Samen met Papa Zeepaardje ga je op zoek naar het 10e zeepaardje. Op de zoektocht komt hij allemaal andere zeedieren tegen met hun eigen kindjes.

Inktvis

Papa Zeepaardje is een mooi groot boekje. Het boekje is echter wel vrij donker, want alles speelt zich onder zee af. Onder elk flapje bevinden zich een aantal baby zeediertjes die je kunt tellen. Dit maakt het boekje vooral heel leerzaam.

De kinderen vonden dit boekje boven verwachtingen leuk. Een aantal kinderen zijn namelijk nog te jong om te tellen en de bladzijden zijn soms vrij donker waardoor ik me af vroeg hoe het in de smaak zou vallen. Toch vonden juist de kleinere kinderen het heel leuk om samen te tellen en proberen de woordjes/cijfers te herhalen. Dat maakt het natuurlijk ook weer gelijk heel leerzaam. Het boekje moest ook gelijk herlezen worden. Ook maakte de grote zeedieren naast het kleine Papa Zeepaardje veel indruk waardoor er vol verbazing gewezen werd en aandachtig geluisterd. Voor de oudere kinderen is het heel leuk om samen alle baby diertjes te tellen. Vooral de gekke diertjes die ze onder water tegen komen maken het tellen extra leuk.

Zeepaardje

De enig opmerking die ik nog even wil maken is dat Papa Zeepaardjes de baby dragen. Dus Papa Zeepaardje heeft de baby in zijn buidel. Dit is wel handig om even uit te leggen aan de kinderen die al iets meer begrijpen.

“De zoektocht van Papa Zeepaardje is een leuke manier om te leren tellen”

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *