Boekenweek 7 – 15 maart

Lieve lezers,

Morgen is het weer zo ver, de Boekenweek. Voor de meeste betekend dit een gratis boekje bij aankoop van een nieuw boek.
Maar de boekenweek bevat nog veel meer leuke dingen. Speciaal voor jullie zette ik de leukste activiteiten op een rijtje.

Schermafbeelding 2015-03-06 om 11.09.39

De Boekenweek is een sinds 1932 jaarlijks terugkerende “week” van tien dagen in maart ter promotie van het Nederlandstalige boek. In 1930 begon het met een Boekendag op 15 november, georganiseerd door de Nederlandsche Uitgeversbond. Tijdens deze week geven participerende boekwinkels bij besteding van een bepaald bedrag het boekenweekgeschenk, een gezamenlijke uitgave van het Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) en Boek.be. 

1. Boekenweekgeschenk ‘De zomer hou je ook niet tegen’ 

Het is het cadeau van uw boekhandel bij besteding van € 12,50 aan Nederlandstalige boeken tijdens de Boekenweek: het Boekenweekgeschenk van Dimitri Verhulst. Maar dat is nog niet alles: op zondag 15 maart, de laatste dag van de Boekenweek, kun je er gratis mee reizen. Het boek wordt dan een NS-Dagkaart t.w.v. € 50,80!

Schermafbeelding 2015-03-06 om 11.10.10Schermafbeelding 2015-03-06 om 11.10.18

 

 

 

 

 

 

“Dit boek zal de bijzondere interesse wekken van de overspelige huisvrouw uit Lisse, de socialistische relatiebemiddelaar uit Bloemendaal, de in een midlife-crisis verkerende heren uit alle rangen en standen, de twijfelaars over het ouderschap van beider kunne, en de mentaal gehandicapten die helaas te stom zijn om het te kunnen lezen. Het verenigt het beste uit de stationsroman met de Schone Letteren, is geschikt voor beginnende lezers zowel als voor verzuurde recensenten, sluit nauw aan bij het thema van de boekenweek, zijnde ‘te gek voor woorden’, en kan worden gezien als een ‘vintage Verhulst’ gezien de aanwezigheid van enkele zijner vertrouwde thema’s zoals daar zijn: de olijf, de thermos, het rotsklimmen, de erectie, de dakpan, en uiteraard ook de auto.”

2. Boekenweekbundel ‘Te gek voor woorden’ 

De Boekenweekbundel Te gek voor woorden is het cadeau van de (deelnemende) openbare bibliotheek.

BW15_BundelNieuw_231

In deze bundel nemen bekende Nederlanders, waaronder Ronald GiphartChristine OttenMyrthe van der MeerHeleen van Royen, Sigmund, Ronald Snijders, Arend Heerma van VossOnno Blom & Maarten Biesheuvel, Marly van der Velden en Inez Weski je mee op reis naar hun meest waanzinnige ervaring. Een unieke bundel vol interessante bijdragen en boekentips bij het thema van de Boekenweek Waanzin. 

Met de aan de Boekenweekbundel verbonden schrijfwedstrijd kun je een reis naar IJsland winnen met Ronald Giphart! Lees meer over deze schrijfdwedstrijd

3. Boekenbal voor lezers

Het inmiddels traditionele Boekenbal voor Lezers  dat op de laatste zaterdagavond van de Boekenweek wordt gehouden, vindt komend jaar plaats in Haarlem. Op zaterdag 14 maart wordt de Lichtfabriek omgetoverd voor een groot feest voor iedereen die de literatuur een warm hart toedraagt.
Muziek, theater, interviews, signeersessies en nog veel meer. Met onder anderen Boekenweekauteur Dimitri Verhulst, Hanna Bervoets, Kees van Beijnum en Menno Wigman. De 80ste Boekenweek vindt plaats van zaterdag 7 maart t/m zondag 15 maart 2015 en heeft als thema ‘waanzin’, onder het motto: Te gek voor woorden.
Het Boekenbal voor Lezers wordt georganiseerd door stichting Kleine Revolutie Producties en Athenaeum Boekhandel, met medewerking van Boekhandel H. De Vries, Kennemer Boekhandel, Boekhandel Gillissen & Co, Boekhandel Blokker, Boekhandel Bloemendaal en Bibliotheek Zuid-Kennemerland.

4. Bezoek je lokale boekhandel

Veel boekhandel hebben met de boekenweek een leuk programma voor hun klanten. Bezoek daarom vooral even je lokale boekhandel tijdens deze week.

 

Laten jullie het me weten wanneer je het geschenk in handen hebt gekregen en welk boek je hebt gekocht? 

large

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *