Versplinterd – Dani Atkins

Lieve lezers,

Zojuist is er een nieuwe roman in de stijl van Jojo Moyes verschenen. In Engeland zijn er al meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Ik mocht hem al lezen, lees snel verder om er achter te komen wat ik er van vond.

Titel: Versplinterd
Auteur: Dani Atkins
Verschenen: Maart 2015
Pagina’s: 304
Uitgever: De Fontein

Versplinterd kaft

Koop bij bol.com

 

Wat als je de kans krijgt om je leven over te doen? Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie met Matt overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij een etentje omdat haar beste vriendin gaat trouwen. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is ‘bijna’ niet het goede woord…?

Het verhaal begint bij Rachel die samen met haar vrienden nog een keer uit eten gaan voor ze allemaal vertrekken naar college. Helaas verloopt dit etentje minder leuk dan gedacht, een bestuurder die die macht over het stuur is verloren rijdt het restaurant waar ze zitten te eten in en Rachel raakt ernstig gewond. Haar beste vriend Jimmy probeerd haar te redden maar overleefd daardoor het ongeval niet. Rachel blijkt kampen met een enorm schuldgevoel, maar dit heeft ze al 5 jaar proberen weg te stoppen. Dan gaat haar vroegere vriendin trouwen en moet Rachel de confrontatie met haar verleden aangaan. Echter verloopt de avond voor de bruiloft in haar oude dorpje anders dan gepland. Plots word Rachel wakker in het ziekenhuis en lijkt haar hele leven verandert te zijn. Haar vader is niet ziek, Jimmy leeft nog en het hele verschrikkelijke ongeluk lijkt nooit gebeurd te zijn. Niemand geloofd Rachel als ze verteld over haar oude leven.

Dani Atkins zet met dit verhaal een prachtig debuut neer. Een verhaal vol diepgang en overweldigende emoties. Het boek is zo goed geschreven dat je volledig mee leeft met alle personages, hun verwarring hun verdriet en alle andere emoties. Het leest heerlijk snel waardoor het geen moment verveeld. Ook een compliment aan de vormgever van de kaft. Het straalt het gevoel uit dat je bij het boek krijgt en geeft ook een mooie weerspiegeling van het verhaal.

Ik ben verliefd geworden op dit boek. Al vanaf pagina 30 had het me helemaal in zijn greep en het heeft me niet meer los gelaten. Elk vrije moment greep ik de kans om nog even een stukje te lezen. Maar ook zette het vraagtekens, wat zou ik doen in deze situatie. Hoe zouden ik en mijn familie en vrienden hier mee omgaan.

Ster SterSterSterSter

 

Liefs, Marjolein

Met dank aan Uitgeverij De Fontein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *