Last Minute – Linda van Rijn

Lieve lezers,

Het is weer tijd voor een nieuwe recensie en deze keer is het: Last Minute.

Auteur: Linda van Rijn

  • Nederlands
  • 288 pagina’s
  • Uitgeverij Marmer
  • april 2012

Op de lastminute-vakantie in Hurghada loopt Susan haar ex-vriend tegen het lijf. Liever had ze hem nooit meer gezien… Vijf jaar zijn Susan Waterberg en haar man Hugo getrouwd en gelukkig in Almere. Die mijlpaal wil Susan niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Ze regelt haar schoonouders als oppas voor hun zoontje Stijn van drie en boekt een lastminutevakantie naar Hurghada. Voor Hugo is de trip een grote verrassing, zeker omdat hij zijn PADI (duikbrevet) pas een jaar heeft. Nu kan hij eindelijk echt gaan duiken. Hoewel het afscheid van Stijntje hun beiden zwaar valt, verheugen ze zich op een onbezorgde zonvakantie. Als ze op de duikschool inchecken krijgt Susan de schrik van haar leven. De duikinstructeur is een oude bekende en confronteert haar met een verleden dat ze altijd voor Hugo heeft verzwegen. De zorgeloze strandvakantie die Susan voor ogen had, verandert in een web van leugens en chantage. Om haar gezin te behouden, zal ze definitief moeten afrekenen met haar verleden.

Last Minute

Susan is een vrouw met veel grote geheimen die ze aan haar omgeving niet durft te vertellen. Ondanks dat de meeste van ons niet zulke diepe geheimen hebben kan je erg goed mee leven in de spanning en emoties die Susan mee maakt.

Dit boek las heel erg makkelijk weg. Het is dan ook geen dik boek dus je bent er al snel doorheen maar toch is het een heel goed verhaal. Je gaat er met een lekkere vaart doorheen en daardoor word het boek ook eigenlijk geen moment saai. Echter gaat het soms zo snel dat het wat diepgang mist. Ik zou bij dit boek vooral adviseren om het lekker op een zonnige middag te lezen aan het zwembad of op het strand omdat het gewoon lekker weg leest.

De schrijfstijl van Linda van Rijn is heel prettig en ik ga dan ook nog zeker meer boeken van haar lezen.

Score 2,5 /5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *