Liefde & andere ongemakken – Tinteling Romance

Lieve lezers,

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik dol op Tinteling Romance boeken. En nu speciaal voor Valentijn is er een bundel verschenen!

Titel: Liefde & andere ongemakken
Auteur: Lily Frank, Roos Hart, Flore Zon, Viola Bos
Verschenen: Februari 2015
Pagina’s: 194
Uitgever: Tinteling Romance

Voorkant Valentijnsbundel[klein] (1)

iTunes
Smashwords
Google Play Store
Amazon
Kobo

De verhalen in Liefde en andere ongemakken hebben allemaal min of meer te maken met Valentijnsdag. Het is dan ook niet geheel toevallig dat deze bundel op 14 februari verschijnt. Maar… De bundel is niet alleen leuk voor 1 dag van het jaar hoor. De verhalen zijn sexy, grappig en helemaal ‘des Tintelings’ dus je kunt er de 364 andere dagen van het jaar ook van genieten.

Boetiek van Begeerte – Lily Frank
Valentina wordt op zaterdagochtend 13 februari uit haar bed gebeld door haar beste vriendin Tilly, die een lingeriezaak heeft. Tilly blijkt hartstikke ziek te zijn en kan de dag voor Valentijn niet werken. Ze smeekt Val om een dagje voor haar in te vallen. Valentina ziet dat niet zo zitten, maar kan het ook niet over haar hart verkrijgen om nee te zeggen. Dan wandelt er een wel heel leuke klant de Boetiek van Begeerte binnen. Alleen een beetje jammer dat hij een sexy cadeautje komt kopen voor zijn vriendin…

Van dit verhaal heb ik enorm genoten, ik wilde het eigenlijk nog niet gaan lezen maar na de eerste regel was ik al verkocht en was dit verhaal dan ook iets later (tussen de college’s door) uit. Het verhaal is heerlijk geschreven en ik ben dan ook echt verliefd geworden op een van de personages. Het liefde en schattigheid gehalte in dit verhaal is heel hoog. Je rolt van het ene vreemde moment naar een hilarisch naar een enorm romantische scene. De punten van kritiek in dit verhaalt zijn dat ik heel snel het plot door had, maar dit deed totaal geen afbreuk aan het verhaal. Het maakte het eigenlijk zelfs een beetje leuker. De seks vond ik echter wat tammer dan ik van Lily gewent ben, maar het paste wel helemaal binnen het verhaal. Maar het grootste pluspunt aan dit verhaal vind ik dat het het af is. Bij een kort verhaal heb ik al snel het gevoel dat het verhaal niet helemaal af is maar dit verhaal is gewoon van het begin tot het einde goed en daarmee ook helemaal af.

Verliefd op Valentijn – Roos Hart
Kraamhulp Merel krijgt het in Verliefd op Valentijn wel heel erg warm van Fabian, de papa van baby Valentijn. Natuurlijk is haar verliefdheid onmogelijk, niet alleen is Fabian net vader geworden, zijn vrouw Sanne is ook nog eens bloedmooi en ontzettend lief. En Merel heeft een hekel aan vreemdgangers, ze heeft van dichtbij meegemaakt hoe allesvernietigend ontrouw in een relatie kan zijn. Toch blijven haar gevoelens voor Fabian haar in de weg zitten. Zeker als hij haar kust… En aangeeft haar te willen…

Na de boetiek van begeerte viel het begin van dit verhaal me een beetje tegen. Echter werd dit al snel goed gemaakt. Verliefd op Valentijn is weer een heel herkenbaar verhaal met alle schaamtevolle momenten van dien. Echter was dit verhaal wel heel erg voorspelbaar en was het toe leven naar het moment waarop dit allemaal uit kwam. Maar ook dit verhaal is lekker geschreven en leest zeer prettig waardoor het zo uit is. Bereidt je bij dit verhaaltje dus voor op een hoop plaatsvervangende schaamte.

Opnieuw Opstarten – Flore Zon
Iris krijgt een wel heel erg leuke klant in de computerzaak waar ze werkt. Ze heeft meteen een klik met deze Kelvin. En waarom ook niet? Iris heeft een pauze in haar relatie met haar vriend Arthur. Na de sleur geniet ze van de spanning die het flirten met Kelvin met zich meebrengt. Hij lijkt iedere keer dat ze hem ziet, nog aantrekkelijker te worden. Iris weet het zeker: ze wil Kelvin! Net als ze er helemaal voor wil gaan, is er toch iets wat haar tegenhoudt. Vertelt Kelvin wel de waarheid? En van wie zijn die lieve cadeautjes die ze op haar deurmat vindt? Iris moet een keuze maken: alles afsluiten of toch opnieuw beginnen.

Dit verhaal vond ik helaas minder leuk. Het verhaal kreeg me vanaf het begin niet echt te pakken. Ik irriteerde me aan het hoofdpersonage, en kon me daardoor niet goed identificeren met het verhaal. Verder is het verhaal wel heel prettig geschreven en leest het makkelijk. Niet het beste verhaal uit het boek maar wel vermakelijk.

Schot in de Roos – Viola Bos
De Nederlandse Rosa gaat voor zes maanden studeren in het prachtige Schotland. Gekweld door een allesoverheersende heimwee, twijfelt Rosa of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt. Was het niet beter om gewoon lekker in Nederland te blijven? Langzaam maar zeker went Rosa aan haar nieuwe leven in Schotland. Edinburgh is adembenemend, maar haar buurman Oliver is degene die haar de adem echt beneemt. Bij hem voelt ze zich thuis. Maar dan hoort ze hoe Oliver een andere vrouw tot ongekende Schotse hoogten brengt. De muren van hun appartement zijn nogal… gehorig. Gekwetst besluit Rosa niets meer met Oliver te maken te willen hebben. De knappe Schot geeft zich echter niet zo gemakkelijk gewonnen.

Dit verhaal begint heerlijk, het is dan ook voor mij gelijk herkenbaar met alle angsten die een jonge student heeft. Het is lekker makkelijk geschreven waardoor je dit verhaal zo uit hebt. In mijn geval zelfs sneller dan ik wilde. Het enige nadeel aan dit verhaal vind ik dat het voor mijn gevoel net niet helemaal af is. Ik verwacht dus stiekem nog meer van Rosa en Oliver.
Ps. Wanneer mag ik voor mijn studie vertrekken naar Schotland?

Deze eerste bundel van Tinteling Romance is zeker de moeite waard. Het is even lekker wat anders en allemaal korte verhaaltjes. Daarom vooral lekker voor het slapen gaan of voor onderweg. De verhalen zijn goed geschreven hebben voor mij de juiste lengte en weten de vaart er goed in te houden.

“Liefde & andere ongemakken is een heerlijke bundel vol chicklit met een vleugje erotiek”

SterSterSterSterSter leeg

 

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Liefde & andere ongemakken – Tinteling Romance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *