Interview Mirjam Mous – Boy 7

Lieve lezers,

Vandaag is het zover, Boy 7 draait in de bioscoop.
Een tijdje geleden mocht ik deze film al zien en ik vind hem geweldig! Lees hier mijn verslag van de film.

Ik en Mirjam

Naar aanleiding van deze film mocht ik een interview afnemen met de auteur van dit boek Mirjam Mous. Lees hieronder mijn brandende vragen die nu beantwoord zijn.

 1. Nu je de film gezien hebt wat is je eerste reactie?
  Spannend! Geweldige cast. Mooie beelden.
  Wel behoorlijk anders dan het boek.

 1. De film is behoorlijk anders dan het boek. Voelt het nog een beetje als jou verhaal?Het filmverhaal is van de scenarioschrijvers (Marco van Geffen en Philip Delmaar) en de regisseur (Lourens Blok). Ik heb alleen het ei gelegd.
  Maar omdat je zonder ei geen kuiken krijgt, voelt dit verhaal toch als iets wat ook van mij is. Hoewel er veel verschillen zijn, kun je nog steeds aan de film zien uit welk ei hij is ontsproten.
 1. Hoe vind je dat de acteurs het hebben gespeeld?
  Matthijs van de Sande Bakhuyzen is voor mij de perfecte Sam. Dapper, stoer en tegelijkertijd gevoelig. In zijn spel herken ik echt de Sam uit mijn boek terug.
  Maar ook de andere acteurs doen het fantastisch. Het is echt een droomcast. Hans Dagelet en Halina Reijn heb ik al vaak in het theater gezien en nu spelen ze ineens in de Boy 7- film! Daar ben ik stiekem wel een beetje trots op.
 1. Wat vind je het meest positieve aan deze film?
  Het verhaal zit goed in elkaar. Het heeft dezelfde snelheid en spanning als het boek. De kille, klinische sfeer past goed bij dit genre (zo zag ik het internaat in mijn boek ook voor me). En ik vind de titel natuurlijk geweldig. 😉
 1. Wat had je stiekem toch graag anders gezien?
  In mijn boek wordt Boy 7 wakker op een verlaten grasvlakte. Het is er heet, desolaat. De sfeer van de omgeving en de afwezigheid van andere mensen versterken zijn eenzaamheid.
  In de film wordt Boy 7 wakker in een volle metro tussen andere mensen. Die sfeer is compleet het tegenovergestelde. (Ik vraag me als schrijver dan ook meteen af hoe ze hem daar ongezien hebben weten te droppen.)
 1. Er is naar buiten gekomen dat Boy 7 naar Antwerpen Noorwegen, Boston en Toronto gaat. Wat vind je hiervan?
  Geweldig! Ik schrijf mijn boeken in mijn eentje op een zolderkamertje. Daarna gaan ze op reis door Nederland. Ik ben altijd erg blij als een boek vertaald wordt en op wereldreis mag. Nog meer mensen die mijn verhaal gaan lezen!
  Helaas zijn mijn boeken nog niet in de VS of Canada verschenen, maar dat de film erheen gaat is een mooi begin.
 1. Er is een Duitse versie van de film gemaakt. Is deze anders dan de Nederlandse versie?
  Ze zijn allebei prachtig maar ook totaal verschillend wat betreft kleur en sfeer. De Nederlandse film oogt futuristisch. De Duitse film speelt zich veel meer in het hier en nu af en de beelden zijn geschoten in prachtige monumentale gebouwen. Ook het verhaal en de regieopvatting zijn duidelijk anders. Maar de Duitse Boy 7 (gespeeld door David Kross, misschien ken je hem van de film The Reader, waarin hij Kate Winslet voorleest) is wel hetzelfde type als de Nederlandse Boy 7.
 1. Wat zou je tegen iedereen willen zeggen die twijfelt om naar de film te gaan?
  Waarom twijfel je? Omdat je bang bent dat hij tegenvalt na het boek? Omdat een Nederlandse film nooit zo spannend kan zijn als een Amerikaanse film? Geef de makers een kans om het tegendeel te bewijzen en laat je verrassen. Het is een film die zowel meiden als jongens te gek zullen vinden! Zeker weten!
  Ik wens iedereen veel kijkplezier.

By8Pf-nIIAAGhHL.jpg-large

Heb je Boy 7 nog niet gelezen? Bestel het boek hier.

Wanneer gaan jullie naar de film? 

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Interview Mirjam Mous – Boy 7

 1. Leuk interview! Heel eerlijk ik had nog nooit van Mirjam Mous gehoord, maar de laatste dagen hoorde ik regelmatig reclame op de radio voor de film. Dus was erg nieuwsgierig naar het boek en haar. En ben zeker wel nieuwsgierig naar de film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *