Release party Val en Verlossing – De Grisha

Lieve lezers,

Afgelopen zondag was het eindelijk zover, de release party van Val en Verlossing het derde deel van de De Grisha serie.
Samen met een aantal bloggers en genodigden mocht ik aanwezig zijn bij dit event.

 Koop bij bol.com

De dag begon met natuurlijk het aanschaffen van het boek, en andere super leuke Blossom Books merchandise. Ik kon het natuurlijk niet laten om deze leuke spulletjes te kopen.

Na het aanschaffen van het boek konden we veel plezier gaan beleven in de verkleed-hoek. Je kon je daar verkleden als inwoner van Ravka. En dat werd natuurlijk massaal gedaan. Zie hier mijn creatie:

Voor aanvang van het event was er bekend gemaakt dat je verkleed kon komen. Degene die het beste verkleed zou zijn mocht voor 75 euro aan Blossom Books boeken uitzoeken! Echter had ik geen mooie De Grisha outfit dus mocht deze prijs wat mij betreft naar iemand anders gaan. En ook terecht, sommige hadden er heel veel werk van gemaakt. Zo ook mijn blog vriendjes Joost en Tim, gelukkig hoefde ik niet te stemmen en stond de jury voor een moeilijke keuze.

    

Klik op de foto’s voor grotere weergave. 

En na een lang en zwaar beraad waren de juryleden er uit Joost! (foto 3) had gewonnen en mocht daardoor ook nog eens het openingswoord doen voor Leigh Bardugo.

Na de verkleed wedstrijd was het tijd voor de bak wedstrijd. Degene met de mooiste creatie kon een leuk prijzen pakketje winnen. En natuurlijk mochten we ook proeven!

De in mijn ogen zeer terechte winnaar was de taart rechts op de foto. Die was echt heerlijk!

Ook heel leuk was het gastenboek dat klaar lag voor Leigh, deze zou na het event naar haar toe op de post gaan. Dus natuurlijk moest ik even een berichtje achter laten 🙂 Maar wat daar in staat blijft nog even een verassing.

Toen was het eindelijk tijd voor het interview met Leigh, vol spanning zaten we te wachten tot ze online zou komen op Skype, in was hier 4 uur ‘s middags maar bij Leigh was het 7 uur ‘s ochtends. Ze was dus speciaal voor ons op zondag ochtend uit haar bed gekomen. En na lang wachten verscheen stipt om 4 uur Leigh op Skype.

Allereerst wil ik even melden dat Leigh echt een bijzonder leuke vrouw is! Vanaf het eerste moment dat ik haar op Skype zag was ik dol met haar. En vooral omdat ze zo een heerlijke lach heeft.

Vanuit de zaal mochten wer haar zo veel vragen stellen als we wilde. Natuurlijk kwam er een hele hoop aan bod en hebben we bijna een uur met haar zitten Skypen.

De punten waar we het over gehad die ik echt aan jullie wil laten weten zijn de volgende:
Een van de vragen was of Leigh vaste schrijfgewoontes had. Maar die had ze niet, ze schrijft er overal, echter vertelde ze ons wel dat ze sinds een tijdje gezonder probeert te snacken tijdens het schrijven. Dit met gevolg dat ze een keer door de wijk liep met haar favoriete gezonde snack broccoli in haar haar. Alleen al door dit denk Leigh dat haar buren haar zien als “De gekke auteur van een paar deuren verderop met broccoli in haar haar”.

Ook wilde ze ons op het hart drukken dat je na het lezen van deel 3 kwaad, droevig, teleurgesteld of juist tevreden kan zijn. Alles mag van haar en je mag het haar ook laten weten via een van de social media kanalen.
Echter kwam er later door een andere vraag een andere kant van dit aan het licht. Het is namelijk zo dat veel lezers echt heel erg boos worden op auteurs en dingen zeggen die echt niet door de beugel kunnen. Dit maak je dus als auteur ook allemaal mee en dit kan zeker bij de auteur veel pijn doen. Let daarom wel op wat je zegt. Natuurlijk mag je je mening hebben maar een auteur als persoon aanvallen is in mijn ogen not done. Denk daarom even 10 keer na voor je iets naar een auteur de wereld in slingert. Want de kans dat het gelezen wordt is groter dan je denkt.

Ook een grappig maar ook zeker serieus dingetje dat naar voren kwam in het interview ging over wat als het vliegtuig naar beneden kwam waar Leigh in zit. En ze had de laptop bij waar het verhaal op stond, dan zou niemand ooit weten hoe het verhaal zou aflopen!

Nog een leuk feitje is dat de makers van Harry Potter en de mensen van DreamWorks haar hebben benaderd voor een eventuele film of tv serie van De Grisha. Na het succes van Game of Thrones durven tv/film producenten het namelijk aan om meer fantasy in beeld te brengen!

Voor alle Leigh fans, haar nieuwe boek Six of Crows is deels geïnspireerd door Nederland!!! Alleen daarom moeten we het allemaal gaan lezen.

Ik heb een super leuke middag gehad bij dit event! Ik moet nog snel even deel 2 uitlezen dan kan kan ik eindelijk aan het laatste deel van deze serie gaan beginnen. Natuurlijk met mijn nieuwe telefoonhoesje en een lekkere thee in mijn nieuwe mok. En hopelijk begrijpt iedereen dan de hint die de mok af geeft.

Ik wil alle lieve en vooral leuke medewerkers van Blossom Books heel erg bedanken voor de leuke middag.

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Release party Val en Verlossing – De Grisha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *