Donds offer – Siobhan Dowd

Lieve lezers,

Deze week is het de week van het korte verhaal.
Deze week zullen er een paar recensies verschijnen over korte verhaaltjes. Vandaag een verhaal met een daad van pure liefde (op Valentijn)

Het eerste boek is de novelle van Siobhan Dowd: Donds Offer.

Titel: Donds offer
Auteur: Siobhan Dowd
Verschenen: Augustus 2014
Pagina’s: 48
Uitgever: Van Goor

Donds offer
Koop bij bol.com
Dit is het verhaal van Darra, die als dertiende kind van haar moeder op haar dertiende verjaardag zal worden geofferd aan de duistere god Dond. Ze kan zich geen slechter verjaardagscadeau voorstellen. Siobhan Dowd trekt ons op onweerstaanbare wijze in Darra’s wereld op een klein smaragdgroen eiland, gegeseld door wit-getipte golven, en overgeleverd aan de genade van de duistere god Dond. Alleen de waarheid en een kus van een moeder kunnen haar bevrijden.

Darra is als 13e geboren en gelijk verstoten door haar moeder. Haar tweelingbroer die als 12e is geboren ziet ze nooit. Samen met de oude Cail woont ze bovenop de berg en kijkt neer op het dorpje. Maar dan de avond voordat ze opgeofferd moet worden aan Donds gebeurd er iets mysterieus..

Persoonlijk hou ik van korte verhaaltjes. Maar vaak is het een teleurstelling omdat er belangrijke elementen voor een verhaal missen.
Gelukkig is dat bij Donds offer niet het geval. Het boekje is precies lang genoeg om een mooi en mysterieus verhaal weg te zetten. Het boekje leest lekker vlot en prettig, de schrijfstijl is helder en duidelijk.

Ik heb Donds offer met heel veel plezier gelezen. En ik raad het iedereen aan om dit boekje deze week te lezen.

“Donds offer is bijzonder mysterieus verhaal” 

SterSterSterSterSter leeg

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *