Film – Fifty Shades of Grey

Lieve lezers,

Gisteren was het eindelijk zover, de voorpremiers van Fifty Shades of Grey. Na lang wachten was eindelijk de film waar we allemaal op hebben gewacht daar.

Titel: Fifty Shades of Grey
Regie: Sam Taylor-Johnson
Verschenen: 11 februari 2015
Duur: 125 minuten
Cast: Jamie Dornan, Dakota Jonson
Genre: Drama, Romantiek

fifty-shades-grey-2

De nieuwe spraakmakende film Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller van E. L. James en gaat over de relatie tussen de 27-jarige miljardair Christian Grey en studente Anastasia Steele.

Sinds de eerste uitgave is de Fifty Shades trilogie in 52 verschillende talen vertaald en zijn er wereldwijd meer dan 90 miljoen boeken verkocht. Het is één van de best verkochte boekenreeksen ooit. De iconische rollen van Christian Grey en Anastasia Steele worden vertolkt door Jamie Dornan en Dakota Johnson. 

Allereerst, wat is deze film ongelofelijk trouw aan het boek. Natuurlijk zitten er her en der kleine wijzigingen en wordt niet alles behandeld wat in het boek besproken wordt. Maar toch is de film enorm trouw, zo was de rode kamer in de film precies zoals ik hem me had voorgesteld in het boek en het appartement van Christian ook bijna gelijk aan hoe ik het me in het boek had voorgesteld. (alleen de keuken was in mijn gedachte anders). Ook is er echt een knap staaltje acteerwerk neer gezet. Ik kan me inbeelden hoe lastig het moet zijn geweest voor de acteurs maar ook voor de makers om dit boek zo neer te zetten. Nu zit er in de film maar 1/5 van alle seks die in het boek voor komt maar ik vond het voldoende. Ergens kan ik bijna zeggen dat er nu meer verhaal naar voren kwam. Ook de muziek in de film is perfect gekozen waardoor het sommige scenes een extra lading geeft.

Ik heb enorm genoten van deze film die toch zeker twee uur duurt. Maar de twee uur waren veel te snel om. Ik ben het volledig eens met de verfilming. Ik moet toegeven dat ik er helemaal niets van verwachte. Want hoe wilde ze deze film op het witte doek laten schitteren. Het leek me vrij onmogelijk, maar het tegendeel is bewezen. Ik ben verliefd op deze film en kan ook echt niet wachten op deel 2. Toen ik het boek las nog voor het een hype werd ben ik verliefd geworden op Christian en Anastasia. De film heeft me weer helemaal opnieuw voor hun laten vallen.
Ik moet nog wel een note maken van iets dat ik opmerkte in de bioscoop. Bij een bepaalde scene in de film begonnen een aantal vrouwen in de bioscoop behoorlijk te huilen. Ik vermoed dat ze hier zo hun eigen reden voor hebben vanuit een eigen ervaring met iets. Het blijft natuurlijk SMBD, mocht je hier niet tegen kunnen wees dan gewaarschuwd.

Ps. de helikoptervlucht is nog net zo waanzinnig als in het boek.

Aangezien bij de Lady’s night in de Euroscoop was kreeg ik natuurlijk ook nog een leuke goodiebag! En de inhoud vind ik echt heel leuk.
Goodiebag vijftig

” De film is zeker zo goed als het boek” 

SterSterSterSterSter

 

Heb het boek om de een of andere reden nog niet gelezen koop het dan hier.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *