Luchtkussen – Astrid Harrewijn

Lieve lezers,

Vanmiddag ben ik weer terug aangekomen in Nederland na een heerlijke vakantie. De koffer is al weer bijna uitgepakt dus tijd voor een nieuwe blog. Want ik heb deze vakantie natuurlijk niet stil gezeten (wat lezen betreft).

Daarom als eerste de recensie over Luchtkussen:

Auteur: Astrid Harrewijn
Nederlands
301 pagina’s
Luitingh-Sijthoff
april 2011

Wanneer een vriendin Lieke op een vacature bij het hippe Gooise bedrijf Personal Whatever wijst, dat Gooise vrouwen ondersteunt op alle mogelijke gebieden – van interieuradvies tot het trimmen van de poedel – grijpt Lieke die kans met beide handen aan. Veel keus heeft ze op dat moment niet, als gescheiden moeder van een puberende dochter. Dan trekt haar dementerende moeder bij haar in en blijkt de Pradaparade vol valkuilen te zitten en Personal Whatever aan de rand van de financiele afgrond te verkeren. De chaos is compleet! Gelukkig zijn er nog de nieuwe buurman Bram en Liekes bijzondere talent altijd te lachen als de situatie eigenlijk om een stortvloed van tranen vraagt.

foto (18)

Ik heb dit boek gekocht omdat ik dol ben op de Miss serie en daarom toch wat meer van deze schrijfster wilde lezen.
Echter was ik er wel een beetje bang dat dit boek me heel erg zou tegenvallen omdat de Miss serie zo leuk is.

Bij de achterflap en de eerste paar bladzijden was ik bang dat het een flauwe saaie roman zou worden waar ik op dat moment (lekker genietend aan het zwembad op vakantie) echt even geen zin in had.
Maar het tegendeel bleek. Met de bladzijde werd het boek interessanter, leuker, grappiger en spannender.

Ik heb het boek op de vlucht naar huis uitgelezen en betrapte mezelf een paar keer op hardop lachen, verder zat ik met een grote glimlach op mijn gezicht in het vliegtuig waardoor de stewardess ook erg geamuseerd naar me keek elke keer als ze langs liep.

Luchtkussen is een boek wat je mee neemt in het verhaal en waar elke vrouw wel herkenning in ziet. Het zijn de typische dingetjes die we allemaal hebben en die we over het algemeen niet echt met onze omgeving delen. Lieke is dan ook echt een hoofdpersonage waarmee je kan lachen en huilen.
Het boek leest op topsnelheid met een lach en soms zelfs bijna een traantje. Het is geen heel verrassend boek qua complot maar toch heeft het verhaal een paar keer een wending genomen die ik niet helemaal zag aankomen.

Heb je zin in een leuk gezellig “luchtig” boek met een goed verhaal is dit boek een echte aanrader!

4,5/5 sterren

Ps. Astrid heel erg bedankt voor de doorslag die je gaf om het boek mee te nemen. Ik heb me enorm vermaakt aan het zwembad en de vlucht naar huis was een stuk leuker met luchtkussen. Speciaal voor jou de foto van Luchtkussen op Gran Canaria!

0 thoughts on “Luchtkussen – Astrid Harrewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *