Vraag niet waarom – Simone van der Vlugt

Lieve lezers,

Vandaag de blog van het eerste boek wat ik op vakantie heb gelezen. Dit maal van deel 3 van de Louis serie van Simone van der Vlugt, de schrijfster die mij plezier in het lezen terug heeft gegeven.

Auteur: Simone van der Vlugt
Nederlands
Anthos
juni 2014

Op het parkeerterrein van een Alkmaars winkelcentrum wordt een vrouw neergestoken. Niet lang daarna overlijdt een schoolmeisje in de steeg achter haar huis aan haar verwondingen en kort daarop wordt er een derde steekpartij gemeld. Er is weinig dat deze slachtoffers met elkaar bindt. Samen met haar vaste partner Fred staat rechercheur Lois Elzinga voor een mysterie. Ondertussen maakt Lois’ zus Tessa een moeilijke periode door en heeft ze ook nog eens last van een gluurder. Voor beide zussen geldt dat het ver leden dichterbij komt dan hun lief is.

—-

9200000025901168

Dol dat ik ben op Simone van der Vlugt haar boeken had ik ook Vraag niet waarom ge pre-orderd. Het kwam net voor de vakantie binnen dus voor de verandering heb ik gewacht met lezen tot ik in het vliegtuig zat.

Het boek leest zoals ik van Simone gewent ben als een trein en is zoals altijd weer lekker spannend. Je word meegenomen met Louis door weer een serie bizarre aanvallen waarbij je zelf mee gaat denken met hoe het deze keer in elkaar steekt. Het is een meeslepend verhaal omdat het zo realistisch omschreven is en een soortgelijke situatie ons allemaal kan overkomen. Het is daarom ook lastig om dit boek weg te leggen.

In dit boek boek krijg je antwoord op de vraag hoe het verder gaat met Louis en haar drukke politie leven maar deze keer word er ook meer duidelijk over haar privé leven. In dit boek krijgen we dan ook eindelijk de antwoorden op de vragen die we vanaf deel 1 hadden.

Echter heb ik betere boeken van Simone gelezen. Ik had deze keer al heel snel door hoe het verhaal in elkaar stak en echt super spannend werd het niet.
Toch maakt dit het geen slecht boek en zou ik het zeker niet laten liggen maar er toch even lekker van genieten.

Normaal krijgen bijna alle boeken van Simone van der Vlugt van mij een 4,5 of 5 sterren maar vanwege de voorspelbaarheid en die wat minder grote spanning deze keer:

4/5 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *