Meet & Greet met Jens Lapidus

Lieve lezers,

Afgelopen donderdagavond mocht ik Jens Lepidus ontmoeten ter ere van zijn nieuwe boek Viproom.
Dit alles gebeurde bij AW Bruna op de uitgeverij. Een prachtig pand in Amsterdam waar ze sinds kort gevestigd zitten.

Om 7 uur had ik afgesproken met Olga en Alex bij de Starbucks op Amsterdam centraal. Vanaf daar pakte we de tram naar het museumplein en liepen we het laatste stukje naar de uitgeverij. Wat al flink lachen was want natuurlijk liepen we verkeerd.

Eenmaal binnen wij AW Bruna werden we hartelijk welkom geheten door een van de medewerkers en Saskia onze contactpersoon. We gingen naar een ruimte onderin het gebouw waar de koffie en thee al klaar stond. Vervolgens namen we allemaal plaats op de stoeltjes die in rijen stonden opgesteld.

DSC00556


De uitgever van AW Bruna leidde het interview met Jens Lapidus.

Jens Lapidus is auteur, strafrechtadvocaat en vader. Maar het meest is hij vader zoals hij zelf verteld. Hij ziet zijn advocaat- en schrijvers leven samen als een soort van Jing en Yang het houdt zijn leven in evenwicht.
Het leuke van het schrijven vind hij dat hij de God is over zijn personages. Hij bepaalt wat er met hen gebeurd en hier geniet hij met volle teugen van.
Echter is het wel moeilijk voor hem dat hij niet over zaken mag schrijven. Veel van zijn cliënten willen dit wel omdat ze vaak erg narcistisch zijn. Maar hij mag hier simpelweg gewoon niet over schrijven en daardoor wordt het voor hem als auteur steeds moeilijker omdat hij steeds meer zaken krijgt. En natuurlijk blijft er dan minder over om over te schrijven.

Verder is hij echt een vader, zijn kinderen begrijpen alleen nog niet zo goed wat voor werk hij doet. Zijn kinderen vertellen op school dat hij met de politie samen werkt. Terwijl dit eigenlijk het tegenovergestelde is. Zo vertelde hij ook het verhaal dat zijn zoon laatst met hem een zitting na wilde spelen. Waarop Jens zei ‘dat is goed, wat heb je gedaan?’ Waarop zijn zoon zei ‘gestolen’. Zijn dochter mocht de getuige zijn waarop Jens aan zijn dochter vroeg of ze zijn zoon had zien stelen. Waarop zijn dochter heel lief antwoordde ‘nee ik heb hem dat niet zien doen’. Hier antwoordde Jens op tegen zijn zoon ‘dan ben je vrij gesproken’. Dit vond zijn zoon echter helemaal niet leuk want hij wilde naar de gevangenis.

Vroeger las Jens heel veel boeken maar tegenwoordig kijkt hij wat meer tv omdat iedereen hem series aan raad. Daarom kijkt hij nu heel veel tv en dan vooral de HBO series.

Nog een kleine verassing had hij aan het einde van het interview, Viproom is het eerste deel van een nieuwe serie. Nog een kleine spoiler: Sara komt terug in zijn volgende boek, maar hij weet nog niet of hij haar laat leven.

Na het interview mochten we allemaal een exemplaar van zijn nieuwe boek Viproom laten signeren.
Singeer Jens kleinigheidje het was de 13e en niet de 14e. Dit heb ik hem nog even subtiel verteld.

Na het signeren kon iedereen een lekkere borrel pakken en samen proosten op het nieuwe boek. Toen het borrelen afgelopen was en de meeste richting huis gingen werden we allemaal persoonlijk bedankt voor onze komst door de uitgever.

Ik heb een leuke avond gehad en ben natuurlijk heel blij met mijn gesigneerde exemplaar van Viproom.

DSC00568

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Meet & Greet met Jens Lapidus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *