Pandaogen – Joost van Bellen

Lieve lezers,

Pandaogen is een boek zoals ik nog nooit eerder heb gelezen.

  • Joost van Bellen
  • Nederlands
  • 400 pagina’s
  • Karakter Uitgevers
  • april 2014

Koop Pandaogen hier.

DSC00545

 

Eva Akkerman is bezig haar lang gekoesterde droom te verwezenlijken, ze staat op het punt internationaal door te breken als topmodel. Ze schittert op de catwalk, poseert voor de bekendste modefotografen en begeeft zich in het nachtleven.

Ze leeft in een wereld van pracht en praal, een wereld van uiterlijk vertoon waarin ze op handen wordt gedragen. Maar hoe verder ze erin ondergedompeld wordt, hoe meer ze erachter komt dat succes een donkere kant heeft.

Het vele reizen, de jetlags, het slaapgebrek, de hectiek, de drugs die haar op de been moeten houden en het moordende werkschema beginnen hun tol te eisen. Ze probeert dapper en verdoofd stand te houden, maar raakt het contact met de realiteit en de mensen die belangrijk voor haar zijn (waaronder een oudere dj en een popster in wording) langzaam kwijt. Als ze dan ook nog eens genadeloos met haar verleden geconfronteerd wordt, dreigt ze eraan onderdoor te gaan.

Eva Akkerman is top model over de hele wereld, elke week bevind ze zich weer in een andere grote stad in een ander land. Ze behoord tot de crème de la crème van de modewereld iedereen wil haar.

 

In het verhaal neemt Eva je mee in haar wereld, de prachtige momenten en de diepe dalen. Zo zie je dat niet alles in haar leven pracht en praal is en het leven van een top model niet zomaar vanzelf komt aanwaaien. In het begin van het boek zie je alle mooie aspecten van het top model zijn maar gedurende het boek word het steeds grimmiger. Eva haar verleden begint haar in te halen en haar luxe leventje en haar nieuwe vrienden zijn niet zo mooi als het lijkt.

Samen met Eva reis je van land naar land en van continent naar continent. Eva gaat van de ene prachtige shoot naar de andere. Voor Eva voelen hotelkamers aan als thuis, maar dan begint ze vreemde berichtjes en heel vreemde pakketjes met cadeautjes er in te ontvangen. De zender lijkt alles van haar te weten maar heeft geen goede bedoelingen. Zelfs als ze naar haar beste vriend vlucht weet haar stalker haar te vinden.

Door de achterflap tekst van dit boek werd ik geboeid, ik wilde meer lezen. Vol verwachtingen begon ik aan dit boek en vond het een echt begin van een mooie roman. Maar toen ineens uit het niets las ik iets waarbij ik dacht “huh???” en een paar bladzijden later bleek mijn ‘lees ik dat nu goed’ momentje te kloppen. Wat dat is ga ik natuurlijk niet verklappen dat moeten jullie echt zelf lezen. Vooral de duidelijk omschreven en mooie settings geven het boek een extra laagje diepgang. Pandaogen leest erg prettig, het is fijn geschreven met een heel fijn taalgebruik. De bladzijden zijn van mooi dik papier waardoor het simpelweg heerlijk in je handen aan voelt. En de kaft alleen al maakt je nieuwsgierig.

Pandaogen is een absolute topper.

SterSterSterSterSter

 

Een dik verdiende 5 sterren voor dit boek.

 

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Pandaogen – Joost van Bellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *