Ryder – Nick Pengelley

Lieve lezers,

Voor de blogtour van WPG Uitgevers België mocht ik het boek Ryder lezen. Een nieuw spannend avontuur met Ayesha in de hoofdrol.

Titel: Ryder
Auteur: Nick Pengelley
Verschenen: Februari 2015
Pagina’s: 330
Uitgever: Manteau thriller

Ryder

Koop bij bol.com

Net wanneer Israëlische en Palestijnse leiders zich klaarmaken om een gezamenlijke verklaring af te leggen in de Tower of London wordt de invloedrijke geleerde Sir Evelyn Montagu gemarteld en vermoord in zijn woning in St. John’s Wood. Academisch onderzoekster Ayesha Ryder gelooft dat beide feiten met elkaar te maken hebben, aangezien Montagu onlangs enkele schokkende onthullingen deed over T.E. Lawrence – de befaamde Lawrence of Arabia. Is het mogelijk dat Montagu een doelwit werd vanwege zijn ontdekkingen?
Ryders zoektocht neemt haar mee terug naar haar oude leven in het Midden-Oosten, en ze krijgt te maken met moordenaars en bedriegers. Terwijl ze aan beide zijden van het confl ict de aandacht trekt van agenten en detectives, legt ze steeds meer geheimen van Lawrence bloot. De zaak wordt grimmiger en gevaarlijker, en wanneer een aanslag Londen op zijn grondvesten doet schudden, laten de spelers in hun kaarten kijken. Ayesha Ryder is de enige die de puzzel compleet kan maken.

Wanneer Ayesha Ryder laat op de avond wordt opgewekt door de dood van haar oude vriend veranderd haar dag compleet. Haar oude vriend is niet zomaar om het leven gekomen. Wanneer ze er achter komt dat hij in zijn huis ook nog een geheime boodschap voor haar heeft achter gelaten begint de zoektocht. Alleen is niet iedereen even blij met de ontdekkingen die ze mogelijk gaat maken. Daardoor wordt ze aan alle bedreigd en bevind ze zich in een zeer gevaarlijke situatie. Iedereen wil haar stoppen in haar zoektocht. Maar of Ryder ze te slim af is..

Mijn eerste indruk toen dit boek op de mat viel was dat het een hele mooie kaft heeft. De kaft roept gelijk allerlei vragen op en spoort je aan om te gaan lezen. Het volgende dat me op viel want het lettertype. Het boek heeft iets grotere letters dan ik gewent ben maar dat vind ik juist heerlijk.

Vanaf de eerste pagina had het boek me te pakken, het zet namelijk gelijk een spannende sfeer neer. Ik kwam er al heel snel achter dat ik dacht aardig wat van dit onderwerp af te weten terwijl ik dat helemaal niet doe. Dit maakte het extra leuk omdat ik hierdoor ook nog eens veel leerde. Na al deze nieuwe kennis nam het boek ineens een andere wending waardoor alles in een sneltrein vaart kwam en ik tot midden in de nacht aan het lezen was. Ook de afwisseling van oogpunten vind ik er prettig. Op precies de juiste momenten wordt er gewisseld van personage waardoor de vaart er goed in gehouden wordt.

Ryder is een enorm spannend en goed in elkaar gezet boek. En ik vind het boek zeer film waardig. Nick Pengelley zijn boek komen aardig in de buurt van de boeken van Dan Brown, daarom ben ik heel benieuwd naar de volgende boeken in de Ryder serie. Het enige minpunt aan die boek vind ik dat sommige situaties wel heel erg toevallig waren en daardoor lichtelijk ongeloofwaardig. Eigenlijk zou ik hele graag willen dat mijn studieboeken geschreven worden zoals Ryder. Leerzaam en bloedstollend spannend.

“Ryder is een leerzaam en enorm spannend boek”

SterSterSterSterSter half

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Ryder – Nick Pengelley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *