Schrijfwedstrijd Coffeecompany Book Award 2015 van start

Lieve lezers,

Vandaag even een berichtje van iets andere aard. De laatste tijd heb ik gemerkt dat vele van jullie de wens hebben om eigen werk gepubliceerd te zien. Maar dat met je boek van uitgeverij naar uitgeverij slepen niet werkt.
Maar hier kan verandering in komen!

Coffee-Company-135

 

Schrijfwedstrijd Coffeecompany Book Award 2015 van start

Xander Uitgevers en de Coffeecompany organiseren voor de derde keer de Coffeecompany Book Award, dé literaire prijs voor debutanten. De winnaar krijgt een uitgeefcontract bij Xander Uitgevers.

 

Meedoen

De Coffeecompany en Xander Uitgevers geloven in uniek talent en authenticiteit. Met de Coffeecompany Book Award willen zij verborgen schrijftalent ontdekken. Alle aspirant schrijvers die nog niet eerder aan een uitgeverij verbonden waren, zijn daarom van harte uitgenodigd om mee te doen. Zij kunnen tot 28 februari 2015 hun manuscript insturen via jury@coffeecompanybookaward.nl.

Prijzen
Xander Uitgevers zal de winnaar redactioneel ondersteunen en het verkozen manuscript uitgeven. Na verschijnen biedt de uitgeverij het boek aan bij alle boekhandelaren in Nederland en België. Daarnaast wordt de roman in Coffeecompany’s verkocht en gepromoot – voor een debutant een unieke kans om in één klap een heel breed en gemotiveerd lezerspubliek te bereiken.

Vorige winnaars
In 2013 won Marco van Houwelingen de eerste editie van de Coffeecompany Book Award met zijn manuscript Aangeschoten wild. In deze roman beleeft de lezer met hoofdpersoon Bast bizarre avonturen in Zuid-Amerika. In 2014 won Olga Hoekstra de wedstrijd met de thriller Dodenweg, waarmee zij tevens de tweede plaats voor de Hebban Crimezone Debuutprijs 2014 won. Het vervolg, Nevel, zal in mei 2015 verschijnen.

Jury
De vakjury bestaat uit redacteur Boeken van Bol.com Janneke Siebelink, literair agent Jeanine Langenberg (Sebes & van Gelderen) en boekhandelaar en voormalig DWDD- boekenpanellid Ronnie Terpstra. Zij worden bijgestaan door Xander Uitgevers, de Coffeecompany en studenten van de master Redacteur/editor (UvA).

Begin maart vindt de eerste selectie plaats. De jury zal op 24 maart de winnaar van de Coffeecompany Book Award 2015 bekendmaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marieke Hofstede – Marieke.hofstede@xanderuitgevers.nl www.coffeecompanybookaward.nl

 

Hopelijk is dit voor jullie het opstapje. En mocht je winnen stuur je dan het boek naar me op 😉

Liefs, Marjolein

 

0 thoughts on “Schrijfwedstrijd Coffeecompany Book Award 2015 van start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *