Schrijven Kreng! – Lisette Jonkman

Lieve lezers,

Vol trots en schaamte schrijf ik deze recensie. Ik had dit boek namelijk al lang gerecenseerd moeten hebben. Maar waarom dit zo lang heeft geduurd. Dat lezen jullie hier onder …

Titel: Schrijven Kreng!
Auteur: Lisette Jonkman
Verschenen: november 2014
Pagina’s: 224
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Schermafbeelding 2015-04-16 om 10.44.44 Koop bij bol.com

Tips & trucs van de grappigste schrijfster van Nederland.
Voor iedereen die bruist van de ideeën, maar bang is voor de knipperende cursor.
Je wilt een romantisch, grappig en meeslepend verhaal schrijven, maar hebt geen idee waar je moet beginnen? Of misschien zit je vast in een verhaal en kun je wel wat tips gebruiken om verder te gaan? Schrijfster Lisette Jonkman deelt haar tips, blunders en misstappen met je.
Na het lezen van dit boek wil je nog maar één ding: verder met dat manuscript!

In dit boek neemt Lisette je mee aan je hand over hoe je kan beginnen met je manuscript. Van super grappig tot pijnlijk herkenbaar tot super handig. Dit boek heeft het allemaal.

Mijn eerste reactie toen dit boek binnen kwam was: Wouw!! Wat ziet het er stoer uit. De hele look van dit boek is waanzinnig leuk. Ik hou van roze en de kaft bevat al een aardige dosis roze, maar ook die binnenkant van dit boek ziet er werkelijk waar prachtig uit. Lekker vrolijk kleurrijk verschillende lettertypes alles om voor mij en aantrekkelijk hulp boek te zijn.

Schermafbeelding 2015-04-16 om 10.44.55

Toen het boek binnen kwam moest ik er natuurlijk gelijk doorheen bladeren (en ruiken). Echter begon ik gelijk midden in het boek te lezen. Ja dat kan, maar na het boek gelezen te hebben adviseer ik je toch vooraan te beginnen. Toevallig was ik net voor dit boek binnen kwam begonnen aan een manuscript voor een schrijfwedstrijd. Ik ben begonnen in een soort van opwelling aan deze wedstrijd, maar ik had nog nooit iets geschreven. En kwam daad deze bijbel even goed van pas! Ik zat namelijk gelijk muurvast in mijn verhaal. Want er zat wel wat leuks in mijn hoofd maar hoe zet je dit op papier. Door Lisette haar leuke oefeningen en tips ging mijn verhaal steeds sneller en beter lopen.
Dat is dus ook de hele reden waarom het zo verschrikkelijk lang duurde om deze recensie te schrijven. Ik moest namelijk als ik iets handigs in het boek had gelezen verder gaan werken aan mijn verhaal. Want mijn hoofd liep dan over van ideeën.
Daarom sorry Lisette, de recensie duurde lang maar mijn verhaal vlot nu wel. Dat was de bedoeling van je boek toch? *smile*.

Schermafbeelding 2015-04-16 om 10.45.08

Het boek is geschreven met een aardige dosis humor waardoor het gewoon lekker weg leest en ook nog eens heel leerzaam is. Ze tips zijn super handig en enorm bruikbaar. Als je ze toepast merk je gelijk verschil in je verhaal. Maar ook haar eigen ervaring die ze met je deelt in dit boek zijn bruikbaar grappig en je voelt je soms echt een stuk minder waardeloos omdat je leest dat zelfs een top auteur deze fases doormaakt.
(Lisette wil je voortaan voor mij zo studieboeken gaan schrijven?)

” Schrijven Kreng is de bijbel voor als je aan je eerste verhaal gaat beginnen” 

SterSterSterSterSter half

Wie van jullie is er een eigen verhaal aan het schrijven of gaat dit doen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *