Serie: Gossip Girl

Lieve lezers,

Met dit regenachtige/donderende weer kruipen we massaal weer op de bank met een lekker dik boek. Maar mocht je nog even geen zin hebben om een boek te lezen dan kan je natuurlijk altijd nog een heerlijke serie gaan kijken die gebaseerd is op een boek.

Een van mijn favoriete series is Gossip Girl, over deze serie wil ik jullie vandaag wat meer vertellen.

Gossip_Girl_title_card

©Gossip Girl (2007)

De serie is gebaseerd op de boeken van Cecily von Ziegesar. Zij wist deze geweldige boekenserie te schrijven, en jaren later schitterde deze serie dan ook op tv.

Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York City. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die ertoe doet dan Gossip Girl? Kristen Bell spreekt de stem in van Gossip Girl. Gossip Girl heeft een website en weet élk schandaal van íedereen die ertoe doet. Zij stuurt de hele serie door sms’jes naar iedereen met de nieuwste schandaligste roddels. Hoe je een Gossip Girl sms kan herkennen? Simpel. Iedereens mobiel gaat vlak na elkaar af. De serie draait om Serena van der Woodsen, Blair Waldorf, Dan Humphrey, Nate Archibald, Chuck Bass, Jenny Humphrey, Vanessa Abrams, Lily van der Woodsen, Rufus Humphrey en hun vrienden.

Inmiddels zijn er van Gossip Girl al 6 seizoenen verschenen en is ook bekend hoe het afloopt en wie Gossip Girl is.

Gossip Girl maakt je aan het lachen laat je verbazen en maakt je soms ook echt jaloers. De serie weerspiegeld het dagelijks leven van elke tiener, maar brengt bij deze jongeren heel wat meer problemen in de wereld doordat ze zo rijk zijn. Toch is het waanzinnig leuk om te zien in welke problemen ze zichzelf brengen en hoe ze daar samen of alleen mee om gaan.

Gossip-girl-press-images

©Gossip Girl (2007)

Deze serie was voor mij gewoonweg verslavend. Ik kon gewoon niet stoppen met kijken en zorgde dan ook dat ik de volgende dvd box al ruim op tijd in huis had. Ook de eerste boeken heb ik tegelijkertijd met de bijpassende seizoenen verslonden. Echter zijn de boeken toch wel echt anders en ben ik op een gegeven moment maar gewoon de serie gaan kijken. Een tijdje geleden heb ik wel alle boeken van de serie er bij gekocht en ik hoop deze over niet al te langen tijd helemaal te kunnen gaan lezen.

Ondanks de 8 seizoenen ben ik nog altijd niet uitgekeken op Gossip Girl en wil ik stiekem nog veel meer!

Heb je deze serie nog niet gezien/gelezen koop de DVD-Box dan hier en het Boek hier.

Hebben jullie Gossip Girl gezien?

Liefs, Marjolein

6 thoughts on “Serie: Gossip Girl

  1. Zijn het niet maar zes seizoenen?
    Gossip Girl is ook een van mijn favoriete series, dit is tot nu toe ook echt de enige serie die ik al drie keer helemaal heb gekeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *