Boeken Must Haves – September

Lieve lezers,

Augustus is weer voorbij. Het weer wordt langzaam aan weer slechter maar we verplaatsen gewoon van lezen in de zon naar lezen met thee op bedank.
Dit betekent dat het weer tijd is voor een nieuwe lijst om deze maand weer te overleven.

  1. Gevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen

Schermafbeelding 2015-08-18 om 00.46.35

Mijn recensie verschijnt 8 september op de blog.

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en haar goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

2. Divergent boeken armband

il_570xN.784588981_rcr2

Met deze armband heb je altijd je drie favoriete boeken bij je.

3. Honingzoete dagen – Sarah-Kate Lynch

Schermafbeelding 2015-08-31 om 11.39.59

Binnenkort komt de recensie online.

Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven. 
Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel…

4. Book quote kussen 

il_570xN.801898477_xmaq

Ideaal voor in je leeshoekje!

5. Wat ons niet zal doden – Millennium Trilogie

Schermafbeelding 2015-08-31 om 11.57.55

Hij is een charmante man, een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. In Wat ons niet zal doden kruisen Mikaels en Lisbeths wegen opnieuw en gaat hun verhaal van Stieg Larssons Millennium-serie verder.
Het tijdschrift Millennium heeft nieuwe eigenaren gekregen. Boze tongen beweren dat Mikael Blomkvist zijn beste tijd heeft gehad. Lisbeth Salander is rusteloos. Ze neemt risico’s die ze normaal gesproken zou vermijden. Als Blomkvist een telefoontje van ene professor Frans Balder krijgt, hoopt hij met deze informatie de scoop te hebben die hijzelf en Millennium zo hard nodig hebben. Balder is een autoriteit op het gebied van kunstmatige intelligentie en zegt zeer gevoelige informatie te hebben over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij voelt zich bedreigd en heeft haast om zijn verhaal te doen. Ook blijkt hij contact te hebben gehad met Lisbeth. Nog een reden voor Blomkvist om Balder op te zoeken. Maar de ontmoeting loopt niet zoals gepland…

6. Blond Amsterdam – Theepot 

Schermafbeelding 2015-08-31 om 11.52.59

Ter voorbereiding op de koude dagen die komen gaan. Alvast een heerlijke theepot voor een avondje op de bank met een heerlijk boek.

7. Sinds je weg bent – Anouska Knight 

Schermafbeelding 2015-08-28 om 14.36.43

Binnenkort komt de recensie online.

Holly Jefferson heeft heus wel door dat iedereen om haar heen opgelucht ademhaalt als ze eens glimlacht, en dat begrijpt ze ook wel. Het is nu twee jaar geleden sinds het lot haar een keiharde dreun toediende. Voor de buitenwereld lijkt het alsof ze de draad heeft opgepakt – ze werkt weer in haar taartenwinkel, bezoekt vrienden… maar zij zelf weet dat ze er nog lang niet is. Dan ontmoet ze Ciaran Argyll. Hij is knap, leidt een leven vol privileges en staat naar haar gevoel kilometers van haar af. Gaandeweg blijkt echter dat hij helemaal niet zo oppervlakkig is, dat hij eigenlijk heel leuk is – en dat hij haar wel ziet zitten! Maar ze durft de stap naar meer niet te zetten. Is ze nou gewoon verstandig… of laat ze een nieuwe kans op vriendschap en misschien zelfs liefde door haar vingers glippen?

8. Notebook

notebook

Je kan nooit genoeg notebookjes hebben. (Verkrijgbaar bij de Action)

Dit was hem weer voor deze maand. Wat willen jullie heel graag hebben van deze lijst? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Boeken Must Haves – September

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *