Soapsop – Liza Sips

Lieve lezers,

Gisteren kwam Soapsop binnen het eerste boek van actrice Liza Sips (ook wel bekend uit GTST) en ongeveer een 10 uurtjes later had ik het boek al uit.

Titel: Soapsop
Auteur: Liza Sips
Verschenen: Januari 2015
Pagina’s: 208
Geschikt voor: 13-15 jaar
Uitgever: Uitgeverij De Fontein

Soapsop

Koop bij bol.com

 

Soapsop is de bruisende jeugdroman van actrice Liza Sips, gebaseerd op haar eigen ervaringen als GTST-ster.
Wanneer de 16-jarige Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad kan ze haar geluk niet op. Al tijdens de casting slaat de vonk over tussen haar en Mees Swart, de hunk van de serie. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op. Als Pippa de rol krijgt, werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze goede vriendinnen zijn. Pippa’s ster stijgt razendsnel en voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten?

Pippa heeft maar één droom. Een echte actrice worden, hier doet ze alles voor. Ze volgt vele toneellessen en zit in Talent op school- programma. Samen met haar beste vrienden leidt Pippa een normaal leven tot Pippa word gebeld of ze auditie wil doen voor haar favoriet serie Liefde & Verraad. Vol goede moet en met gierende zenuwen doorloopt Pippa de auditie en mag ze gaan spelen met de bloedmooie Mees waar Pippa al bij de auditie verliefd op wordt. Maar is Mees nu het vriendje van haar tegenspeelster Blaire of niet? En waarom doet Blaire vanaf de eerste dag zo gemeen tegen haar? Pippa krijg het steeds drukker en drukker en komt steeds hoger aan de top. Maar ze moet ook nog haar endexamen halen en haar vrienden behouden. En hoe zit dat nu met Mees?

Soapsop is een erg goed geschreven boek. Aan alles merk je dat Liza weet waarover ze schrijft. Alle emoties gevoelens kloppen en dat voel je als je het boek leest. Ook wordt er mooi omschreven hoe het is om als jong meisje ineens aan de top te staan. Maar vooral ook hoe dit je veranderd. Het boek leest lekker en daardoor heb je het ook zo uit. De personages zijn mooi omschreven met allemaal hun eigen diepgang. Aan alles in dit boek merk je dat het echt is en niet geheel verzonnen. Ook de lay-out is erg mooi, het is een paperback met een gladde kaft. Echter is het wel jammer dat het dezelfde kaft is als die gebruik werd voor J.K. Rowlings Cuckoo’s calling. De binnenflap van het boek is knal roze wat je tijdens het lezen een vrolijk gevoel blijft geven.

Op de kaft staat een quote van de GIRLZ, een tijdschrift waar ik vroeger zelf mijn boeken tips uit haalde. Dit boek moest wel in mijn straatje passen. Zoals ik al wel verwachte heb ik van dit boek genoten het is heerlijk om te lezen. De reis die je met Pippa neemt laat je lachen huilen en fronzen. Eindelijk weer eens een heerlijk tiener boek wat over leuke dingen gaat maar wel met meerdere onderliggende boodschappen.

Soapsop is een must-read voor alle tienermeisjes. 

SterSterSterSterSter leeg

 

Liefs, Marjolein

 

Met speciale dank aan Uitgeverij de Fontein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *