Film – Boy 7

Lieve lezers,

Vandaag mocht ik met een aantal van jullie naar de pers première van Boy 7.

Regie: Lourens Blok
Script: Marco van Geffen & Philip Delmaar, gebaseerd op het boek door Mirjam Mous
Cast: Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Ella June Henrard, Yannick Jozefzoon, Tygo Gernandt, Renée Soutendijk, Halina Reijn, Hans Dagelet
Genre: Young Adult movie/ Science-Fiction/ Thriller
Duur: 92 minuten
Release: 19 februari 2015

By8Pf-nIIAAGhHL.jpg-large

 

In de spannende film BOY 7 wordt Sam (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) midden in een drukke metro wakker en weet hij niet hoe hij daar terecht is gekomen. Hij weet zelfs niet hoe hij heet. Sam is zijn geheugen kwijt. In de metro ontmoet hij Lara (Ella June Henrard), zij heeft hetzelfde. Samen beginnen ze aan een gevaarlijke zoektocht naar hun identiteit. Andere rollen worden gespeeld door: Halina Reijn, Tygo Gernandt, Yannick Jozefzoon en Beau Schneider. Boy 7 is de eerste Nederlandse sci-fi thriller, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mirjam Mous. De regie is in handen van Lourens Blok (FEUTEN). BOY 7 is vanaf 19 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

Aan de hand van Sam’s notitieboek komen ze langzaam achter de waarheid. Samen zaten ze opgesloten in een heropvoedingsinstituut waar jongeren met een speciale gave in het geheim worden getraind tot soldaten voor de Nationale Veiligheid. Ontsnappen is onmogelijk.Wanneer er steeds meer studenten op mysterieuze wijze verdwijnen, gaat Sam met zijn kamergenoot Louis (Yannick Jozefzoon) op onderzoek uit. Ze ontdekken dat de studenten die tot ‘master’ worden gepromoveerd in werkelijkheid gechipt worden en zo geheel onder controle komen van de gewelddadige coach Zero (Tygo Gernandt). Sam is toch ontsnapt en wordt nu achterna gezeten door Blondie én de rest van het land. Hij is namelijk de hoofdverdachte van de moord op de premier! Hoe heeft hij kunnen ontsnappen? Wat is er gebeurd in het instituut? Zal het Sam lukken om uit handen te blijven van Blondie, zijn onschuld te bewijzen en het duivelse instituut te vernietigen? Hij zet alles op het spel in deze bloedstollende sci-fi thiller, waar niets is wat het lijkt…

Schermafbeelding 2015-01-28 om 20.21.50 Schermafbeelding 2015-01-28 om 20.22.01 Schermafbeelding 2015-01-28 om 20.22.11

Ik heb genoten van deze verschrikkelijk spannende film. Ik moet natuurlijk toegeven dat ik huiverig was. Ik wist ongeveer al zo een 2 jaar dat de film totaal anders ging worden dan het boek. Maar het dan daadwerkelijk zien is toch wel heel erg spannend.
Ondanks dat ik het verhaal natuurlijk kende heeft de film me op mijn puntje van mijn stoel gehouden. Je wordt meegenomen in een prachtige film met alle hoofdlijnen van het boek. Al irriteerde ik me aan een paar kleine puntjes in de film, hierdoor dacht ik soms hoe weet hij dit, hoe kan dit? (In het boek verliep dit namelijk anders maar ik wil niet spoileren). Echter moet ik nog één kleine kanttekening maken. De film heeft namelijk als kijkwijzer 12 jaar, maar heb je een bange 12 jarige zou ik er zeker nog even mee wachten. Er komt namelijk behoorlijk wat geweld in voor en het is een stuk minder vriendelijk dan het boek.
Ik moet wel toegeven dat het een knap staaltje verfilmen is. Het is een buitengewoon goede film voor een Nederlandse film. Hij mag nog niet tippen aan een Hongergames of Divergent maar komt aardig dicht in de buurt.

Maar toch moet ik zeggen. Het boek was beter 😉 (maar daar ben ik boekblogger voor toch?)

Ik wil jullie wel allemaal op het hart drukken naar deze film te gaan want hij is echt geweldig!!

Boy 7 is een film vol spanning en sensatie die je gezien moet hebben. 

Liefs,
Marjolein

 

 

0 thoughts on “Film – Boy 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *