Waarin Iejoor jarig is – Sprookjes

Lieve lezers,

Een tijdje terug ben ik van start gegaan met het item sprookjes. Aangezien ik morgen jarig ben is het vandaag tijd voor een toepasselijk sprookje/verhaal.

Iejoor

Iejoor is een beetje verdrietig, hij loopt sip lang de waterrand. Poeh beer komt naar hem toe en vraagt waarom hij zo sip is. Maar Iejoor is niet sip zegt hij, het is zelfs zijn verjaardag. De gelukkigste dag van het jaar. Hij zegt tegen Poeh beer zie jij al die cadeautjes dan niet. Poeh beer kijkt om zich heen maar ziet helemaal niets. Iejoor zegt tegen Poeh beer dat het allemaal al erg genoeg is dat niemand hem op zijn verjaardag een cadeautje geeft en niemand hem feliciteert. Maar wat nog erger is, is dat iedereen daardoor ook nog eens ongelukkig word. Deze boodschap wordt de altijd vrolijke Poeh  te veel, hij rent weg met een idee.

Dit verhaal is een los verhaal uit het grote boek van Winnie de Poeh. De hoofdboodschap van dit verhaal is dat je er samen voor kan zorgen dat iemand heel erg gelukkig word. Dit is ook nog eens een wijze boodschap voor jong en oud.
Aangezien het een wat ouder boek is zal je als je het wil voorlezen een aantal woorden moeten vervangen voor de wat gebruikelijkere woorden. Echter is dit verhaal ook echt super om gewoon voor jezelf te lezen. Want zeg nu zelf Winnie de Poeh blijft gewoon heel erg leuk.

Iejoor zwart wit

De tekeningen in dit boek zijn waanzinnig mooi, het oog krijgt dus zeker wat het wil in dit verhaal. Het verhaaltje zelf is wat langer dan een gemiddeld verhaaltje maar zeker de moeite waard om te lezen/voor te lezen.

Kennen jullie dit verhaaltje van Winnie de Poeh al? 

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Waarin Iejoor jarig is – Sprookjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *