Boekpresentatie Tinteling Romance

Lieve lezers, Een tijdje geleden kondigde ik al aan dat 8 augustus de boekpresentatie van twee Tinteling Romance bundels in Oosterhout bij het Verboden Rijk zou plaatsvinden. Ook mocht ik jullie toen al verklappen dat ik de Special Guest mocht zijn op deze dag!
Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.19.37
Koop bij bol.com

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zo ver. ‘s Ochtends had ik al contact met Auteur Lily Frank over hoe laat ze zou aankomen (want die moest een aardig stukje rijden) en trok ik mijn zwarte jurkje met glitter steentjes aan (helemaal Tinteling). Om iets voor 10 liep ik richting de boekhandel waar ik auteur Lily/uitgever Marijke zag zamen met haar vriend en auteur Flore Zon. Direct gingen we op weg naar mede uitgever Olga die in de parkeergarage aan kwam met alle boeken. Vervolgens dropte we snel de boeken af in de boekhandel (waar Marijke de boeken prachtig opstapelde) en gingen we heel snel door naar koffietentje Mad Hat. Hier had ik voor alle auteurs die daar al aanwezig waren een klein presentje om hun te motiveren met het schrijven van volgende boeken/verhalen. Voor elke auteur staat er een persoonlijke boodschap in geschreven. Boekjes Na de koffie moesten we snel naar de boekhandel lopen waar auteurs MP Hofstee al op ons stonden te wachten. Al snel zag ik lezer Annabel staan en was oprecht heel blij dat ze gekomen was. Het was namelijk nog niet heel erg druk in de boekhandel (het was natuurlijk ook zaterdag ochtend) Echter begon de boekhandel al snel vol te lopen met bekende en onbekende gezichten. Om 5 over 11 begonnen uitgevers Marijke en Olga met het welkomstwoord. Daarna mochten de auteurs van de eerste bundel om de beurt een stukje voordragen uit hun eigen verhaal.
Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.20.02 Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.19.55 Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.19.47

Tussen Kate Paris en Tamara Haagmans zat een kleine onderbreking van het lezen. Uitgever Olga had voor alle drie de auteurs een aantal korte vragen over hun eigen verhaal en over hoe ze zijn begonnen als schrijver. Persoonlijk vond ik dit heel erg leuk want zo leer je de auteurs beter kennen.

Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.20.11
Toen was het tijd voor een kort intermezzo, er werden namelijk lootjes uitgedeeld want er was een super leuk prijzenpakket te winnen! Na het uitdelen van de lootjes werd de tweede bundel Liefde & Andere Ongemakken gepresenteerd. Auteurs Lily Frank en Flore zon lazen allebei een stukje voor uit hun verhaal. Auteur Lily Frank gaf zelfs al een sneek preview van haar nieuwe boek Liefde op Lowlands dat volgend jaar zal verschijnen.
Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.20.24 Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.20.30
Na de voordracht uit hun eigen verhaal werden ook deze twee auteurs aan de tand gevoeld over hun verhaal en over het schrijven zelf.
Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.20.37
Hierna was het de beurt aan mij. De uitgevers hadden mij gevraagd of ik een stukje wilde vertellen over het belang van bloggers voor beginnende uitgevers en beginnende auteurs. Dit was voor mij natuurlijk niet moeilijk omdat ik heel graag beginnende auteurs en uitgevers een podium heef. Ik begon met vertellen over hoe ik in aanraking was gekomen met Tinteling Romance en hoe zelfs deze boeken het weer weten te beïnvloeden. Maar ook waarom een blogger nu zo belangrijk is, het antwoord kunnen jullie natuurlijk wel raden. Na mijn korte verhaal werden er door Olga nog een aantal vragen gesteld en ook kwam het publiek met een aantal vragen. Wat ik heel bijzonder vond waren alle lieve gezichten uit het publiek die ik vol interesse zag kijken. Met allemaal een prachtige glimlach op hun gezicht. Toen was het tijd dat de eerste exemplaren overhandigd werden. Van allebei de uitgevers mocht ik 1 boek in ontvangst nemen.

Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.20.45
Wat nog leuker is!! Op Liefde & Andere Ongemakken staat een quote van mijn recensie! Quote Op de bundel Het Verleidingseffect staat ook een prachtige Quote van blogster Ivette over Liefde & Andere Ongemakken. Voor mij was dit een heel bijzonder moment want mijn Quote heeft al een keer op een boekenlegger gestaan maar op een boek is natuurlijk nog net een tikje specialer! Na dit mooie moment was het aan mij om nog iemand uit het publiek heel gelukkig te maken! Ik mocht namelijk het super gave prijzenpakket weg geven
Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.20.55
Na dit alles was er natuurlijk tijd om te signeren. Ik zag heel veel mensen het boek kopen en er stond ene flinke rij om de handtekeningen van alle auteurs. Ik zelf maakte nog een gezellig praatje met lezer Annabelle, met nog andere bezoekers en werd nog heel enthousiast bedankt door de winnares van het prijzenpakket. Vervolgens stond ik nog heerlijk te kletsen met Alex en moest ik zowaar opschieten om mijn eigen exemplaren nog te laten signeren. Van alle auteurs kreeg ik een lief woordje in mijn exemplaar en ze staat nu natuurlijk te schitteren in mijn (nieuwe) boekenkast. Na deze (vooral warme) ochtend/middag was het tijd om met een gezellig clubje nog even lekker wat te gaan drinken in het centrum van Oosterhout. Helaas was het markt dus was er geen plaats meer om buiten op een terrasje te genieten. (Auteur Kate Paris had meer geluk die zat lekker in het zonnetje met haar vrienden en familie)
Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.21.02
Ik heb heel erg genoten van deze dag en wil alle auteurs en uitgevers enorm bedanken voor de mooie en gezellige dag!
De boeken zijn nu ook verkrijgbaar op bol.com Klik hier! voor Liefde & Andere Ongemakken. Klik hier! voor Het Verleidingseffect
Schermafbeelding 2015-11-17 om 13.21.10
Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Boekpresentatie Tinteling Romance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *