Meneer Macaroni gaat picknicken – Max Velthuijs & Jocelyn Wild

Lieve lezers,

Het is zomer en dat betekend dat de kinderen zomervakantie hebben. Tijdens deze vakantie heb je natuurlijk extra veel tijd om samen met de kinderen een boekje te lezen.
Ook in de kinderopvang waar ik regelmatig mee help is het extra druk met alle kinderen. Dan is het natuurlijk voor de kinderen extra fijn als we lekker in het zonnetje een boekje kunnen lezen. Afgelopen dinsdag hebben we samen dit boekje uitgeprobeerd.

Titel: Meneer Macaroni gaat picknicken
Auteur: Max Velthuijs
Verschenen:  Juni 2015 
Pagina’s: 32
Uitgever: Leopold

Schermafbeelding 2015-08-06 om 16.11.37
Koop bij bol.com

Het is prachtig weer. Meneer Macaroni zegt dat het volgens zijn weervoorspeller de hele dag zo blijft. De perfecte dag voor een picknick! Met een mand vol broodjes gaan de vrienden op weg, op zoek naar het beste plekje. Maar dat is nog niet zo eenvoudig…

Meneer Macaroni gaat picknicken is een prachtig boekje voor deze tijd van het jaar. Toen heb boekje binnen viel had ik zelf een beetje gemende gevoelens. Meneer Macaroni (wat is dat nu weer voor naam) en er stond best veel tekst in. De tekeningen zijn wel prachtig en heerlijk kleurrijk. De papierkwaliteit ideaal voor een kinderboekje, lekker dik maar niet te dik. Ook is het boekje heel mooi groot waardoor het echt een beleving wordt.

Afgelopen dinsdag was het stralend weer, de kinderen waren buiten op het gras aan het spelen en ik kwam naar buiten met het boekje. Zullen we deze gaan lezen? de reactie van de kinderen op de kaft was al geweldig. Ze kwamen aanrennen ging bij me in het gras zitten en begonnen al gelijk naar de diertjes te wijzen op de kaft.

11800159_409409642581771_4185894216886511222_n

Deze keer heb ik dit boekje gelezen met een kindje van 2 en 2,5 jaar. Ik was een beetje huiverig dat het boekje te moeilijk zou zijn en de tekst te veel. Echter hebben de kinderen me het tegendeel bewezen. Ze bleven keurig netjes zitten en werden volledig in het verhaaltje gezogen. Sommige woordjes heb ik echter wel vervangen naar een simpeler woord dat ze wel kende. De tekst is veel maar spreekt goed tot de kinderen waardoor ze echt in het verhaaltje zaten. Er werd dan ook vrolijk naar elk diertje gewezen en vol aandacht naar de omgeving gekeken. Met hier en daar een lachende nee, want de locatie waar ze waren was niet geschikt voor een picknick. En wat heel bijzonder is voor zo een ‘dik’ boek is dat ze lekker bleven zitten en echt tot het einde van het verhaal geboeid bleven.

Dit boekje is door deze ervaring zeer geschikt voor de wat kleinere kinderen. Ze tekeningen spreken echt tot de kinderen de tekst is veel maar toch zeker niet te veel om de aandacht te verliezen. Het verhaal is ook goed begrijpbaar voor de kinderen en heel erg leuk. Zeker zo samen op het gras terwijl we in het boekje een mooie picknick plek zoeken.

IMG_4186

Meneer Macaroni is een super mooi en leuk kinderboekje om samen in de zomer te lezen.

SterSterSterSterSter half

Lezen jullie deze zomer extra veel met de kids? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *