Serie: Witches of East End

Lieve lezers,

Om heel eerlijk te zijn wist ik helemaal niet dat er van deze serie een boek was. Totdat een oplettende lezer me er op wees dat er een boek bij deze serie is! Daarom past hij nu perfect in het straatje van series. Vandaag wil ik jullie vandaag vertellen over deze serie waar ik ongeveer een half jaar geleden kennis mee maakte.

woee

© Witches of East End (2013)

Witches of East End is een nieuwe serie die gebaseerd is op het succes van Charmed (daarover binnenkort een blogpost). Voor de grote Charmed fans zoals ik zijn de eerste afleveringen wat tenenkrommend maar daarover verderop meer.

Het verhaal gaat over drie vrouwen die samen in een huis wonen. Moeder en haar twee dochters. Ze lijken een normaal leven te hebben dochter Freya werkt in een bar en is hopeloos verliefd. Dochten Ingrid werkt in de bibliotheek en werkt aan een manuscript over heksen.
Dan komt de zus van de moeder langs en gebeuren er vreemde dingen waardoor een lang weggestoken geheim wel ontrafeld moet worden. Dit zet het leven van alle drie de dames op zijn kop en niets is meer wat het lijkt.

Cast:

  • Julia Ormond – Joanna Beauchamp
  • Mädchen Amick – Wendy Beauchamp[a]
  • Jenna Dewan Tatum – Freya Beauchamp
  • Rachel Boston – Ingrid Beauchamp
  • Daniel Di Tomasso – Killian Gardiner
  • Eric Winter – Dash Gardiner
  • Christian Cooke – Frederick Beauchamp (seizoen 2)

Misschien is het je al opgevallen maar het concept is heel erg Charmed achtig. Ik heb de eerste afleveringen echt een paar keer met mijn armen in de lucht gezeten van kom op zeg! Maar toch omdat ik zo een grote Charmed fan ben kon ik het niet laten om toch naar deze serie te kijken. Mede omdat ik nog altijd niet klaar ben met Charmed (er mogen van mij nog veel meer seizoenen komen) en omdat het onderwerp me toch weer aansprak. Echter bij aflevering 4 verdwijnt het Charmed namaak gevoel. En begint het verhaal een andere vorm aan te nemen. Natuurlijk blijft het nog altijd vrouwelijke heksen tegenover het kwaad. Echter zit er echt een goede verhaallijn in waardoor het de nodige diepgang krijgt. Het eerste seizoen heeft maar 13 afleveringen en daar vlieg je zo doorheen.

Witches of East End zet een krachtige serie neer met Magie maar niet alles draait om de Magie het draait ook om familiebanden en keuzes die je in je leven moet maken. Maar ook wat voor gevolgen deze met zicht kunnen mee dragen.

Inmiddels is er ook een seizoen 2. Hier ben ik een paar dagen geleden aan begonnen maar geeft me tot nu toe niet zo’n bevredigend gevoel als seizoen 1. Ik vind het allemaal net iets te vreemd en donker worden in seizoen 2. Toch is het nog altijd interessante genoeg om door te kijken en ben ik heel erg benieuwd naar hoe seizoen 2 verder gaat.

Ben je klaar met seizoen 2 en wil je echt weten hoe het afloopt? Lees dan het boek bij deze serie! (Tot op heden alleen in het Engels verkrijgbaar)

Schermafbeelding 2015-09-06 om 16.33.32

Koop bij bol.com

Ben je in voor de broodnodige magie, familieband, en een liefdesdriehoek dan moet je zeker Witches of East End kijken.

Koop hier seizoen 1 van deze geweldige serie!

Ken je deze serie al? 

Liefs, Marjolein

12 thoughts on “Serie: Witches of East End

  1. Er zijn hier wel boeken van. Witches of east end door Melissa de la Cruz (uit mn hoofd). Ik vond het echt heerlijke boeken, net zoals serie!! Zo jammer dat ze zijn gestopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *