Harry Potter ReRead – Wrap Up maand 1

Lieve lezers,

Vele van jullie doen mee met de Harry Potter (Re)Read.
Omdat vandaag de laatste dag is om samen het eerste boek te lezen is het tijd voor een Wrap up van hoe deze maand verlopen is. Mijn recensie van Harry Potter en de steen der wijzen volgt komende week.

IMG_8158

Allereerst had ik nooit verwacht dat toen ik het idee pitchte zo enorm veel reacties te krijgen. Zo veel mensen die mee wilde lezen was echt geweldig.
Hiermee zijn jullie voor mij ook gelijk een motivatie en een inspiratie bron.
De Facebook groep waarin we met elkaar contact houden telde al heel snel meer dan 100 leden. Helaas zijn er al een aantal afgehaakt maar zijn we nu na 1 maand nog met 104 lezers over! Wauw, dat had ik echt nooit durven dromen.

Dit samen lezen zorgt voor mij voor een heel nieuw gevoel tijdens het lezen. Elke keer als ik de tijd nam om in het boek te lezen. (Het is vooral mijn bed boek geworden omdat ik ook nog veel recensie boeken moet lezen) dacht ik aan alle lieve mensen die ook mee aan het lezen waren.
Via de groep konden we heel veel met elkaar communiceren en dat werd ook echt enorm veel gedaan!

De meeste mensen hadden het boek echt al enorm snel uit! Maar dit is natuurlijk ook het dunste deel van de hele serie en daarom had iedereen ook iets minder dan een maand voor dit boek. Ik ben heel benieuwd of iedereen nog zo snel gaat zijn bij de dikkere delen (Deel 5 bijvoorbeeld).

De mooiste berichten wil ik hieronder graag even met jullie delen. 

Marly Reijnders deelde haar persoonlijke verhaal dat mijn hart verwarmde
Het eerste deel is uit! Een enorme mijlpaal, want door de ziekte van Lyme heb ik al 2 jaar vrijwel niet meer kunnen lezen (veel concentratie problemen)…toen deze re-read voorbij kwam zag ik het als een mooie kans om het weer eens te proberen aangezien ik de boeken al zooooo vaak gelezen en geluisterd heb. Niet zo erg dus als ik niet het hele verhaal kan volgen want ik ken het van buiten. En nu is het eerste boek gewoon al uit! Het is echt veel beter gegaan dan ik gehoopt had en dat doet me ontzettend goed. Hopelijk kan ik over 6/7 maanden (na de re-read dus) ook weer nieuwe boeken lezen!

Dit artikel heeft een van de lid Robin Corbee geschreven in een dagblad
HP-gek
Terwijl de hele wereld achter Pokémons aanjaagt, blaast een klein groepje mensen een oude hype nieuw leven in: Harry Potter. Ik ben al jaren van plan om de serie opnieuw te gaan lezen, maar het is er nooit van gekomen. Vorige maand werd er echter een nieuwe groep opgericht op Facebook, genaamd: Harry Potter (Re)Read. De uitdaging is simpel: iedere maand een Harry Potter-boek lezen en er dan samen over praten. Ik werd direct lid, samen met nog 106 anderen. Terwijl ik langs de vele berichten en foto’s scrolde, werd de fan in mij wakker geschud. Ik ben dus niet de enige voor wie Harry nog steeds springlevend is! Ik vind het geweldig om over mijn held te discussiëren, die kans heb ik tien jaar terug niet gehad. Ja, er waren toen nog veel meer fans, maar ik was de enige HP-gek op school. Ik herinner me dat ik de meester vroeg om een hoofdstuk voor te lezen, in de hoop dat mijn klasgenoten Harry net zo leuk zouden vinden als ik. Niet dus, de ene helft staarde wezenloos voor zich uit en de andere… viel in slaap. Nu bevind ik me eindelijk tussen mensen die mijn fascinatie begrijpen. Velen lezen sneller dan ik en stellen vragen over het boek waar ik nooit aan gedacht had. I love it! Misschien zijn we een beetje gek, maar wij lopen tenminste niet als zombies over straat, zoekend naar animatiebeestjes. Lezen is wat dat betreft een stuk veiliger, al zeg ik het zelf.

 

Verder hebben we nu al echt enorm veel met elkaar gekletst. Foto’s van onze boekenkasten met Harry Potter natuurlijk gedeeld. Maar ook gedeeld wat voor goodies we allemaal wel niet hebben.
En natuurlijk zijn er ook de nodig vragen gesteld waar de meeste lezers nooit over na hadden gedacht. Wat eigenlijk voor hilarische momenten onderling zorgde.

Win-Acties 

Zoals ik bij de bekendmaking van de ReRead beloofde zouden er win-acties komen. En die zijn er al 2!! Geweest inmiddels.

De eerste was met deze prachtige ketting in samenwerking met Pixie Dusts

IMG_7372

Om deze ketting te winnen moest je je meest bizarre Harry Potter moment vertellen. En ja daar zaten echt geweldige punten tussen.
Lieve Pixie Dutst nogmaals heel veel dank voor deze win-actie

De Tweede Win-Actie sluit vandaag en was dit boek om snel verder te kunnen lezen.

IMG_1018

Dit boek is door de uitgever per ongeluk verkeerd naar mij toe gezonden. Gelukkig mocht ik het weg gaan geven en doe ik dat dus in de groep voor mensen die dit boek nog niet fysiek hebben.

 

Het volgende boek ligt al klaar om vanaf 1 augustus te gaan lezen.

IMG_4419

Ik heb tot nu toe echt enorm veel plezier met al deze liefhebbers beleeft. Heel veel dank hier voor en op naar Harry Potter en de geheime kamer.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *