4x boeken van inspirerende mensen

Lieve lezers,

Boeken zijn er natuurlijk om te vermaken. Maar boeken kunnen ons ook heel erg goed inspireren. Omdat het voor ons allemaal belangrijk is om zo af en toe (of heel vaak) geïnspireerd te raken heb ik vandaag een lijstje gemaakt van inspirerende mensen die boeken hebben/ waarover boeken geschreven zijn.

IMG_9558

Elon Musk
Elon Musk is misschien wel de opvallendste en meest gedreven zakenman van dit moment – een eigentijdse mix van Thomas Edison, Henry Ford, Howard Hughes en Steve Jobs. Musk valt op door zijn dynamiek en visie in een wereld waar bedrijven vooral zekerheid zoeken. Met zijn bedrijven PayPal, Tesla Motors, SpaceX en Solar City verandert hij bedrijfstakken en de wereld door op het allerhoogste niveau te innoveren.
In dit boek biedt journalist Ashlee Vance voor het eerst een inkijkje in het buitengewone leven van de meest gedurfde ondernemer van Silicon Valley. Geschreven op basis van exclusieve gesprekken met Musk, zijn familie en vrienden, volgt het boek zijn reis tot nu toe: van een ruwe opvoeding in Zuid-Afrika tot aan de top van de internationale zakenwereld.

Niet alleen ben ik enorm van van Elon Musk. Maar ook is deze man het schoolvoorbeeld van dat alles kan als je het lef maar hebt om het te doen.
Leuk feitje, deze man is ook nog eens dol op lezen.

Liever met Lef
Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Lieve Dagmar is voor mij een enorm inspirerend persoon. Terwijl ze dat zelf misschien niet zo bewust door heeft. Dagmar weer met simpele dingen het verschil te maken. Daarom ben ik erg benieuwd naar haar boek dat gelukkig volgende maand verschijnt.

Steve Jobs 
De enige geautoriseerde en volledige biografie van Steve Jobs. Walter Isaacson heeft de afgelopen drie jaar exclusieve en unieke gesprekken gevoerd met Jobs, zijn familie en vrienden, om een beeld van de mens Steve Jobs te krijgen. Maar Isaacson heeft ook gesproken met collega’s bij Apple en met zijn concurrenten, om een beeld van de zakenman te krijgen. Wie is de man die de wereld aan zijn voeten kreeg met Apple?
Walter Isaacson is de voorzitter van het Aspen Institute. In het verleden was hij onder meer hoofdredacteur van Time Magazine en CEO van CNN. Hij schreef eerder gezaghebbende biografieën van Benjamin Franklin, Henry Kissinger en Albert Einstein.

Een man die een enorme stap in de wereld heeft gemaakt waardoor voor vele ons dagelijks gebruik maken van zijn uitvindingen. En de man die de muziek industrie verandert heeft.

On Top
On Top is een inspiratiegids voor jonge vrouwen, vol humor en herkenbare situaties. Selfmade woman Anna Nooshin richtte in 2011 een van de meest succesvolle online magazines van Nederland op. Ze werkt met de grootste merken uit de lifestyle industrie (van Chanel tot Nike) en reist de wereld rond voor haar baan. In On Top deelt ze haar tips en ideeën over hoe ook jij het beste uit jezelf kunt halen. Ze verpakt deze tips in een eerlijk (succes)verhaal, geïllustreerd met vele mooie – never seen before – privéfoto’s waarbij Anna niet terugdeinst om zichzelf van een andere kant te laten zien.

Persoonlijk heb ik dit boek nog niet gelezen. Maar sinds kort ben ik zeer onder de indruk van deze dame. Dit boek staat dus op mijn eigen verlanglijstje.

 

Met deze drie boeken kun je weer even vooruit.
Heb jij nog inspirerende boeken voor mij? Laat het dan vooral weten in de comments. 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *