Bijzondere Vertelsels – Sneak Peek

Lieve lezers,

Van uitgeverij Clavis ontving ik een tijdje terug alvast het eerste verhaal van Bijzondere Vertelsels van Ransom Riggs. Dit is natuurlijk een groot feest en alvast een grote eer.

Het volledige boek verschijnt 15 maart en ik wil jullie vandaag al een kleine sneak peek geven in het eerste verhaal dat ik mocht lezen.

img_5228

Net als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke Bijzondere vertelsels.
Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne … Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

De tien prachtig geïllustreerde verhalen, bekend uit de internationale bestseller De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen

img_5223

Het boekje dat ik heb mogen ontvangen was een klein voorgedruk boekje. Eigenlijk een enorme lekker maker. Want dit eerste verhaal is direct al heel bijzonder.
De look van het boek werd ook al direct neergezet. Het gaat namelijk het gevoel geven van een sprookjesboek maar dan met een behoorlijke twist. De tekeningen zijn werkelijker prachtig en ik kan er nu al uren naar kijken.

img_5222Het verhaal dat al heb mogen lezen was van Millard Nullings en genaamd Het verhaal van Cuthbert. Dit verhaal is neergezet op basis van een sprookje. Maar dit sprookje is toch anders dan we verwacht hadden en Millard is zo vrij geweest om er een ander/extra einde aan te geven wat direct heel bijzonder was. Het verhaal zelf was echt heel mooi en had zo direct uit een echt bestaand sprookjesboek kunnen stappen. Het had alle elementen en meer…

De bijzondere ondertoon hiervan is, is dat het boek past bij de bijzondere kinderen. Want het boek is geschreven in hun wereld en verklaard kleine elementen van hun wereld. Hierdoor krijg je een soort parallel universum waarin je aan het lezen bent.

 

Ik ben heel erg benieuwd hoe het volledige boek gaat zijn en kijk er nu al enorm naar uit.

Kunnen jullie ook niet wachten op dit nieuwe boek van Ransom Riggs? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *