Recensie: Het Verlangen

Lieve lezers,

Een tijdje geleden kreeg ik het persbericht van het boek Het Verlangen binnen. Dit boek hoort bij de nieuwe bioscoop film Het Verlangen. Omdat dit boek over de boekenwereld gaat wekte het natuurlijk direct mijn interesse. Maar ergens was ik ook bang dat het een flauw zoetsappig chicklit verhaaltje zou worden.

Ik besloot de gok te waren en dit boek te gaan lezen. Vandaag wil ik dan ook graag met jullie mijn mening over dit boek delen.

img_5218

Titel: Het Verlangen
Auteur: Anoniem
Verschenen:  Maart 2017
Pagina’s: 216
Uitgever: Q

Marc en Boudewijn Goudemondt zitten in de problemen. Hun uitgeverij heeft dringend een bestseller nodig om niet failliet te gaan. Tussen de ingestuurde manuscripten vinden ze Het verlangen, een literair meesterwerk. Het enige nadeel: de auteur, Herman, blijkt hevig te stotteren en is erg mediaschuw. Hoe goed het boek ook is, de broers weten dat ze met Herman niet aan hoeven te komen bij de media. Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte zich bij de uitgeverij meldt met een beroerd manuscript, zien Marc en Boudewijn mogelijkheden. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman. Maar kan Brigitte iedereen wel overtuigen dat ze literair schrijfster is? En wat als Herman ooit spijt krijgt van de deal?
Koop bij bol.com

Laat ik gelijk beginnen met dat dit totaal geen zoetsappig chicklit verhaal is. Het is werkelijk waar een heel goed boek.
Nu moet ik je wel gelijk zeggen dat het geen literair hoogstandje is hoor. Maar een boek zoals deze was ik echt aan toe. Ik zat een beetje met een vol hoofd en lezen zat niet echt mee toen ik toch besloot dit boek tussendoor op te pakken.
Ik was gelijk verkocht aan dit boek. Door de fijne indeling had ik direct het nog een hoofdstuk gevoel en ag nog een hoofdstuk, en toen was ik ineens halverwege het boek.

Het boek omschrijft wat er nu eigenlijk achter de schermen gebeurd in de uitgeverswereld. Alle gevechten die er gevoerd moeten worden en hoe de media van nu alles beïnvloed en hoe lastig het voor auteurs en uitgevers kan zijn.
Dit alles gekoppeld aan punten die voor ons enorm herkenbaar zijn zoals een bezoek aan De Wereld Draait Door. Het hele mediacircus van signeren, boekpresentaties enz. Precies dat waar ik als blogger ook aan mee werkt.

Dan het verhaal aan zich is ook enorm vermakelijk. Het is geen flauw liefdesverhaal maar een verhaal over een worsteling van meerdere mensen die samen proberen er iets van te maken. Maar er worden besluiten genomen die misschien toch niet al te fijn zijn op de lange termijn. De worsteling daarin word eigenlijk heel erg mooi gespiegeld. Natuurlijk komt ook hier een vleugje romantiek bij kijken.
De personages in het boek totaal niet plat wat je misschien wel zou verwachten. Ze hebben echte diepgang en daardoor zijn het fijne mensen om over te lezen en voel je met alle kanten enorm mee. En ga je begrip voor elke situatie hebben waarin de personages zich begeven.
Her en der zitten ook zeer herkenbare grapjes in het boek verwerkt waardoor je regelmatig hardop moet lachen om de dubbele toon in het boek.

Ook heeft het verhaal een spannende ondertoon met een zeer verrassend einde. Natuurlijk heeft het boek de standaard voorspelbaarheden maar er zijn ook een aantal punten die je toch niet helemaal ziet aankomen. Dit houd absolute vaart in het boek en maakt het simpelweg een heerlijk boek voor tussendoor. Ik heb het boek dan ook in 1 ruk uitgelezen.

Het verlangen is een heerlijk vermakelijk boek over de boekenwereld met een spannende ondertoon. 

SterSterSterSterSter leeg

 

Liefs, Marjolein

One thought on “Recensie: Het Verlangen

  1. Mocht ik dit boek in de boekhandel zien liggen dan zou ik er zeker gewoon over gaan. De cover doet echt denken aan een zoveelste chicklit. Hij lijkt totaal geen diepgang te hebben. Na het lezen van uw recensie kan ik die mening enigszins bijschaven. Een schoenwinkel een diva met een boek in de hand en 2 toekijkende heren. Hierover gaat het verhaal, blijkt uit uw recensie.
    Dank opdat u de moed had dit boek voor ons te lezen en ons uw mening te geven. Bij een leesdip of na een zwaarwichtig boek zou dit als tussendoortje mij toch smaken.
    Marjolein, u hebt een mooie recensie geschreven die mensen lokt om het boek te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *