Eten in Wonderland – Imaginative Cooking

Lieve lezers,

Tijdens mijn vakantie ben ik gaan eten in het restaurant Wonderland. Dit restaurant bevond zich op The Harmony Of The Seas (het grootste cruise schip in de wereld).

In dit restaurant kon je genieten van moleculair koken en dat allemaal in het thema van Alice in Wonderland. Vandaag neem ik je mee threw the rabbit hole naar Wonderland.

img_3716

Vanwege de grote hoeveelheid foto’s kan het laden even duren.

Dit is een verborgen/geheim restaurant op The Harmony Of The Seas. Dit restaurant zit een beetje verborgen en is alleen maar te bereiken via het Rabbit Hole.  Dit restaurant zit gene all inclusieve dus je moet er apart voor reserveren en een relatief klein bedrag extra betalen om er te mogen eten.

img_3685Dit kon ik natuurlijk niet voorbij laten gaan en daarom ging ik op de laatste dag aan boort voordat ik van de musical Grease ging genieten eten in dit prachtige restaurant.

Nadat je door het Rabbit Hole bent gelopen kom je terecht aan de bar/balie waar je je kunt melden en je verwezen word naar je plekje. Direct hier al zie je hoe magisch dit restaurant is. Het personeel is helemaal in stijl (en dus erg bijzonder) gekleed en aan elk detail is gedacht.

Het bijzondere aan dit restaurant is dat er gekookt word aan de hand van de wetenschap. En dat alles een illusie moet zijn.  Vandaag dat ze het ook Imaginative Cooking noemen. Omdat deze ervaring zo bijzonder was en een behoorlijk link heeft aan Alice in Wonderland wil ik jullie vandaag alles laten zien over dit restaurant.

img_8341

Vanuit dit restaurant had je een prachtige uitzicht op de achterkant van het schip waar zich de glijbanen (droge) bevonden en het aqua theater. Alles in dit restaurant voelde bijzonder en magisch aan.

img_3694

Het leuke was dat alles ingedeeld is met bijzondere banken stoelen en dat je een kijkje kon nemen in de keuken. Zo kon je dus langzaam alle voorbereidingen zien terwijl je aan de andere kant kon genieten van het prachtige uitzicht en de zonsondergang op zee.

img_8352

Dan de menukaart. deze kreeg je in een prachtige lijst aangereikt. Maar om te kunnen lezen wat er op het menu stond moest je eerst het mooiste wat in je op kwam schilderen op de menukaart. En dan langzaam aan zou je het menu te zien krijgen.
img_3706

En daar is hij dan het menu. Het menu was opgesteld aan de hand van de elementen. En uit elk element kon je meerdere gerechtjes kiezen die je dan samen met elkaar kon delen. Zo kon je samen de smaken en de wereld verkennen.

img_3703

Wat ik eigelijk nog leuker vond was dat de bediening aan de hand van wat jij aan gaf lekker te vinden. Pittig – Kip – Rund – Gekruid enz. een selectie maakte van alle hapjes die je tussendoor zou krijgen. Hierdoor moest je dus wel van je eigen veiligheid afwijken.

Omdat we zo enorm veel kleine gerechtjes kregen heb ik een kleine selectie gemaakt van welke ik jullie wil laten zien.

img_8379

Hierunter lag een gevuld eitje met een pittige roomsaus. Een combinatie waar ik nooit aan gedacht zou hebben. En een normaal gerecht gefrituurde garnalen met een pittige saus. Het nadeel aan dit gerecht vond ik dat de rook in het eitje was getrokken (wat de bedoeling was) maar daardoor had ik het idee vuurwerk te eten.

img_8384

Dit tomaat je wat jullie hier zagen liggen was eigenlijk helemaal geen tomaatje. Dat is toch wel even verrassend om iets anders te proeven dan je ziet.

img_8400

En die steen die je daar ziet liggen is natuurlijk helemaal geen steen. Dat was een heerlijke krokante aardappel.

img_8420

Deze toetjes waren echt heerlijk! Ik had een bol waar ze warme caramel saus over gooide en de bol open barste met daarin chocola ijs en een soort pindakaas. Dat was echt heerlijk. Het andere toetje op de foto was een mix van zoette en zure moes.

 

En dan om nog even te genieten van dit mooie restaurant een paar extra sfeer foto’s.

img_3709

img_3710

Ps. zo’n plafond wil ik laten in mijn lees kamer.

Ik heb echt heerlijk gegeten in dit restaurant want hoe vaak drink je nu bijvoorbeeld geconcentreerde tomatensoep die op water lijkt uit een reageerbuisje enz. Een bijzondere ervaring en een magische maaltijd door het eten en de sfeer.

img_8435

En dan is het weer tijd om The Rabbit Hole te verlaten en terug te keren naar het schip.

 

Wat vinden jullie van een restaurant dat het thema van een boek heeft?

Zou jij hier willen eten? 

Liefs, Marjolein

img_3681

One thought on “Eten in Wonderland – Imaginative Cooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *