Boeken keuzestress voor een weekendje weg

Lieve lezers,

Herkennen jullie het gevoel? Je gaat een weekendje weg en je kijkt naar je TBR lijst en weet echt niet welke boeken je nu mee moet nemen? Dan ga ik je vandaag wat tips geven.

Geen nood met deze tips neem jij niet te veel mee en kun je toch genoeg lezen.

img_5371-1

Ben realistisch
Kijk allereerst goed naar hoe veel je tijdens je weekendje weg wil gaan doen. Waarschijnlijk heb je alleen maar tijd om ‘s avonds in bed te lezen. Kijk daarom goed naar een niet al te dik boek dat je in een aantal uur kunt uitlezen.

Ereader
De manier voor als je echt niet kunt kiezen. Zet gewoon je ereader vol met ebooks en jij kunt onbeperkt lezen en je hoeft helemaal niets extra’s mee te nemen. Enige probleem is dat je dan nog altijd moet kiezen in welk boek je gaat beginnen.

Koop daar een boek
Ga je een weekendje koop dan eens daar een boek. Zo is het boek direct een souveniertje en blijft de herinnering. Plus je voelt je niet schuldig als je het boek helemaal mee gesleept hebt en je geen letter gelezen hebt.

Sleep jezelf geen bult 
Nadat je bij het punt hierboven al hebt gekeken of je realistisch bent moet je ook kijken of je jezelf geen bult gaat slepen. Pak dat wat dunnere boek of eventueel 2 dan die dunne boekjes. 2 dikke pillen ga je waarschijnlijk toch niet uitlezen (tenzij je heel de dag in de zon ligt te lezen) dus waarom zou je jezelf dan een bult slepen aan al die boeken.

Pak dat boek dat je heel graag nog wil lezen
Ik betrap mezelf er heel vaak op bij een weekendje weg dat ik toch te veel boeken mee heb genomen en dan geen letter gelezen heb. Daarom neem ik nu alleen nog maar een boek mee dat ik heel graag wil lezen. Hierdoor heb ik toch wat meer zin om de momentjes te nemen om even heerlijk te genieten van een boek en even te onthaasten.

 

Wat is jouw gouden tip voor lezen tijdens een weekendje weg? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Boeken keuzestress voor een weekendje weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *