Boeken om deze kerst te (her)lezen

Lieve lezers,

De kerstdagen staan voor de deur en het is dus weer tijd om heerlijk te gaan lezen. Maar welke boeken zijn nu heel prettig om deze kerst te lezen of te herlezen?
Ik zet een aantal boeken die het altijd goed doen tijdens de kerst voor je op een rijtje.

img_1846

Harry Potter
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Harry Potter is gewoon altijd geweldig maar extra fijn om weer in te beginnen tijdens de feestdagen.

 

Ik kom altijd uit bij jou
Nu eindelijk de finale van Gossip Girl als tv-editie. In deze extra dikke Gossip Girl komen Serena, Blair, Nate, Chuck en Dan – nu allemaal studenten – terug naar huis voor de kerstvakantie. Heeft het studentenleven hen veranderd? Wie doen het nog met elkaar en wie niet? En wat gaat er gebeuren nu ze voor het eerst weer bij elkaar zijn? Gesetteld of niet, je vervalt toch gemakkelijk in het oude patroon, zeker als je je voormalige vlam tegen het lijf loopt. Met dit deel is de Gossip Girl-serie in tv-editie compleet!

Waarom eigenlijk aan het begin van een serie beginnen? Pak gewoon nog eens dit laatste deel van de Gossip Girl serie er bij. Heerlijk om te lezen tijdens de (hopelijk) koude sneeuwachtige kerstdagen.

 

Let it snow
Jongerenroman ‘Let it snow’; drie romantische verhalen in één boek van John Green (Paper towns, Een weeffout in onze sterren), Maureen Johnson en Lauren Myracle. Lekker wegdromen (of weggeven) voor slechts 10 euro! Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen. Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van ‘Let it snow’ prachtig bij elkaar komen.

Ik ben van plan dit boek deze kerstdagen te gaan lezen. Lees jij mee?

Voor Jou
Louisa en Will zijn absolute tegenpolen. Als Lou wordt aangenomen om voor Will te zorgen, die sinds een ongeluk in een rolstoel zit, botsen hun karakters ook onmiddellijk. Maar als ze ontdekt wat hij voor ogen heeft, besluit ze alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Alleen, hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb.

 

 

De verborgen universiteit
Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt, geheimen die ook haar leven voorgoed zullen veranderen. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen. Ze ontdekt dat Londen vol geheime plekken zit, van verborgen kelders en kroegen tot spookmetrostations, en het wordt haar vooral duidelijk dat ze tegenover de buitenwereld niets mag loslaten over deze wereld. 

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie en waarom?

Een van mijn ultieme lievelingsboeken.

 

Welk boek wil jij graag met kerst (her)lezen? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *