Boeken om te vragen aan de Sint tot 15,-

Lieve lezers,

De Sint staat al weer voor de deur en er moeten last minute nog heel wat verlanglijstjes geschreven worden.
Mocht jij nog altijd niet weten welke boeken voor een leuke prijs je op je lijstje moet zetten help ik je vandaag een handje. Maar deze lijst is natuurlijk ook voor alle mensen met een booklover thuis. Kijk snel mee en sla je slag.

img_0266

De Horlogemaker van London
Wanneer Thaniel Steepleton thuiskomt van zijn werk vindt hij een gouden zakhorloge op zijn kussen. Dit horloge redt een paar maanden later op wonderlijke wijze zijn leven. Gefascineerd door het zakhorloge gaat Thaniel op zoek naar de maker ervan. Dit blijkt Keita Mori te zijn, een eigenzinnige Japanse immigrant. Hij laat Thaniel kennismaken met een fantastische wereld van uurwerken, muziek en mysterie. Het lijkt allemaal onschuldig, maar een reeks van onverklaarbare gebeurtenissen doet Thaniel vermoeden dat er meer is dan hij op het eerste oog kan bevatten. Wanneer Grace Carrow in hun leven komt, raakt alles in een stroomversnelling. Thaniel wordt heen en weer geslingerd tussen zijn liefde voor de één en zijn loyaliteit aan de ander.

Dit boek is waanzinnig mooi en heeft nu ook nog eens een speciale feestdagen prijs. Deze kans mag je dus zeker niet laten schieten.

 

Het verhaal van de dienstmaagd
Het verhaal van de Dienstmaagd speelt zich af in een republiek waarvan het totalitaire regime naar de letter van het bijbelboek Genesis heerst. De maatschappijvorm die daaruit voortvloeit is op zijn zachtst gezegd bizar. De ‘Dienstmaagden’ vormen een van de nieuwe ‘klassen’ in deze strikt gereguleerde maatschappij. Ze hebben slechts één functie: het verzorgen van de voortplanting. Vanfred, de vertelster, behoort tot deze klasse en is gedwongen haar leven grotendeels in stilte…

De serie bij dit boek is op dit moment internationaal een enorm grote hit.

 

Spelled
Fairy Tale Survival Rule #32: If you find yourself at the mercy of a wicked witch, sing a romantic ballad and wait for your Prince Charming to save the day.
Yeah, no thanks. Dorthea is completely princed out. Sure being the crown princess of Emerald has its perks—like Glenda Original ball gowns and Hans Christian Louboutin heels. But a forced marriage to the not-so-charming prince Kato is so not what Dorthea had in mind for her enchanted future.
Talk about unhappily ever after.
Trying to fix her prince problem by wishing on a (cursed) star royally backfires, leaving the kingdom in chaos and her parents stuck in some place called ”Kansas.” Now it’s up to Dorthea and her pixed off prince to find the mysterious Wizard of Oz and undo the curse…before it releases the wickedest witch of all and spells The End for the world of Story.

Helaas is dit boek alleen in het engels te verkrijgen. Maar voor deze prijs mag je hem zeker niet missen.

 

Het Glazen Kasteel
‘Ik zat in een taxi toen ik mijn moeder zag die in een vuilnisbak stond te graaien.’
In Het glazen kasteel beschrijft Jeannette Walls haar jeugd als oudste van de vier kinderen in
een gezin dat zonder vaste woonplaats en in absolute armoede leeft. Hoe ze als driejarige knakworstjes stond op te warmen en zich vreselijk verbrandde, hoe haar vader telkens weer ontslagen werd. Hoe er nooit een einde kwam aan hun financiële zorgen. De ingevingen van haar volstrekt onverantwoorde ouders waren altijd leuk en spannend. Haar liefde voor hen was groot – ook al stelden ze haar keer op keer teleur.

Een bijzonder boek waarvan de verfilming er aan komt. Een topper om tijdens de feestdagen dus te lezen.

 

Siren
Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.
Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Een prachtig boek over Sirene en de Oceaan. Een heerlijke read tijdens de drukke feestdagen.

 

Welk boek staat er op jou verlanglijstje? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *