Stacking The Shelves week 46 – 2017

Lieve lezers,

De nieuwe week met onstuimig herfstweer is weer in volle gang. Maar jullie hebben van mij nog een Stacking The Shelves tegoed. En vandaag mag ik weer een prachtige stapel vol aan boeken met jullie delen.

Kijk snel mee en laat je inspireren.

img_0213

White Rose
Ik kan stenen verbrijzelen en de wind veranderen in een tornado.
Misschien kan ik ook de muren van de Jewel afbreken.
Violet is op de vlucht. Ze zoekt een veilige plek waar ze zich kan verbergen voor de Hertogin. Een plek waar ze ongezien de krachten kan ontwikkelen waarvoor de adel zo bang is. Violet ontdekt al snel dat haar speciale gaven haar tot veel meer in staat stellen dan ze ooit had durven dromen… Kan ze een einde maken aan de uitbuiting en ongelijkheid in de Jewel?
Het spannende vervolg op The Jewel.

Het vervolg op The Jewel die ik op dit moment bijna uit heb. Ik kan dus direct door gaan lezen en jullie krijgen dan ook snel een update over dit nieuwe boek.

 

Winternacht
Psychologe Karin ter Duin krijgt op haar vijfendertigste te horen dat ze is geadopteerd. Haar biologische vader ligt op sterven en wil haar nog eenmaal zien, en dus vertrekt Karin samen met haar dove zoontje Sam naar de Canadese stad Ottawa. Op de dag van aankomst heeft echter niemand tijd voor haar. Iedereen is in rep en roer omdat een meisje uit The Glebe, de wijk waar haar familie woont, wordt vermist. De vijfjarige Liv Tremblay was met haar ouders en broertje aan het wandelen in een nabijgelegen natuurpark toen ze in een moment van onoplettendheid verdween.
Voordat ze het goed en wel in de gaten heeft, raakt Karin betrokken bij de zaak. En in de weken die volgen, verdwijnen er nog meer kinderen…

Deze winter kan ik mijn hart ophalen. Het ene na het andere winterboek komt op de planken. Dit miste ik vorig jaar zo erg. En dit jaar kan ik lekker gaan genieten.

 

Libraby Kiss
Ik rende de hele bibliotheek door, op zoek naar een andere uitweg. Zes deuren leidden naar buiten, maar zaten stuk voor stuk op slot. Daar zat ik dan – met de kou die onder mijn huid kroop – gevangen in een grote, lege bibliotheek.
Autumn raakt per ongeluk ingesloten in een bibliotheek. Ze verwacht dat haar vriendinnen of haar bijna-vriendje haar wel komen redden. Als dat niet gebeurt, dringt de realiteit zich op: hoe moet ze een lang weekend overleven in de bibliotheek? Dan blijkt dat ze niet alleen is: Dax, een jongen van school, heeft zich bewust laten insluiten in het gebouw…

Een boek  dat zich afspeelt in de bibliotheek. Bring it on!

 

Slaves – Dante 1
Dante 1 is het tweede boek van de razendspannende reeks Slaves. De gebeurtenissen in de wrede toekomstwereld van Raven 1 worden ditmaal gezien door de donkere ogen van Dante. Een grandioos verhaal voor young adults.
Het jaar 2558. Nadat hij op een dodelijke kamikazevlucht naar de ruimte was gestuurd, landt de Trasherslaaf Dante na twee jaar onverwachts weer op aarde.
Toch komt het Bastion zijn beloftes niet na en krijgt Dante opnieuw een levensgevaarlijke opdracht. Dit keer wordt hij gedwongen om de moord op de machtige Genoot Ghassan Aboud te onderzoeken en moet hij undercover infiltreren
in het gevaarlijke, mysterieuze Bastion. Gedreven door wraak en schuldgevoel
betreedt Dante de kringen van macht. Heeft Raven, de beschuldigde slavin,
de moord wel gepleegd? Dante moet kiezen tussen buigen of breken. Hij heeft geen andere keuze. Toch?

Dit boek word weer ultiem genieten.

 

De overlevenden
The Darkest Minds-trilogie 1
In september 2018 gaat de film The Darkest Minds in première met in de hoofdrollen Amandla Stenberg (‘Rue’ in The Hunger Games), Mandy Moore en Gwendoline Christie (Star Wars en Game of Thrones
Als Ruby op haar tiende verjaardag wakker wordt, is iets in haar anders dan de dag ervoor. De verandering is voor haar ouders alarmerend genoeg om haar in de garage op te sluiten en de politie te bellen. De verandering zorgt ervoor dat Ruby naar Thurmond, een zwaar bewaakt heropvoedingskamp, wordt gestuurd. Ze heeft weliswaar de mysterieuze ziekte overleefd die als een epidemie onder de jongeren van Amerika rondwaarde, maar ze heeft er iets angstaanjagends voor in de plaats gekregen: bovennatuurlijke krachten die oncontroleerbaar zijn.
Nu Ruby zestien is, behoort ze tot de gevaarlijkste tieners in het land…

Ik kan niet wachten om dit boek te gaan lezen en de film volgend jaar in de bioscoop te gaan kijken.

 

Welk boek heb jij deze week aangeschaft? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *