Boeken over de Formule 1

Lieve lezers,

Steeds meer mensen zijn fan van Max Verstappen en de Formule 1. Ik zelf natuurlijk ook. Over een kleine 2 weken zit ik zelfs op de tribune bij de race van Oostenrijk.
Maar omdat de F1 op dit moment zo enorm populair is verschijnen er ook heel veel boeken rondom dit onderwerp.

Daarom vandaag een lijst met boeken die je echt niet mag missen als je Formule 1 fan bent.

img_7041

Zo werkt de Formule 1
Formule 1 is veel ingewikkelder dan het lijkt – de teams gebruiken de meest geavanceerde technieken en strategieën. Overal is over nagedacht en vrijwel alles wat met de sport te maken heeft wordt constant doorontwikkeld om het allerbeste uit de auto’s en de coureurs te kunnen halen. Zo werkt de Formule 1 is een prachtig geïllustreerd naslagwerk, dat zowel geschikt is voor de beginnende kijker als voor de doorgewinterde liefhebber.
Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
– De techniek van een Formule 1-auto
– De huidige reglementen
– De kosten om een Formule 1-team te runnen
– De training van een courreur
– Een kijkje achter de schermen bij een team

Ben je nieuw binnen de F1 dan is dit boek helemaal geschikt voor jou. Zo leer je snel alle regels kennen en weet je precies hoe het werkt.

 

Een leven met Formule 1
In 1991 werd Olav Mol als verslaggever voor de leeuwen geworpen om de Grand Prix Formule 1 van Monaco te verslaan. Vijfentwintig jaar later is hij nog steeds dé verslaggever van Formule 1 op de Nederlandse televisie. In dit boek vertelt hij hoe hij in de Formule 1 verzeild raakte, wat hij zag en hoe zijn privéleven parallel met de races is verlopen. De beroemdste coureurs, de mooiste races, en de meest tragische ongevallen passeren de revue. We lezen over de entree van Jos Verstappen in het team van Michael Schumacher, de dood van Ayrton Senna en de spectaculaire opkomst van Max Verstappen. Weinig Nederlanders zagen de sport zo lang zo intensief van zo dichtbij als Olav Mol.

Olav Mol is onze favoriete F1 presentator. Commentaar met hem maakt elke race een waar feestje. (Zelfs als het een oer saaie race is) In zijn boek verteld hij alle ins en outs en hooge en diepte punten.

 

Max
Nederland heeft een nieuwe held! Niki Lauda: ‘Dit zullen we nooit meer meemaken’ David Coulthard: ‘Niet Leicester City, maar Max Verstappen is het sportsprookje van 2016’ Damon Hill: ‘Buitengewoon!’ In 2015 stond de Nederlandse racewereld op zijn kop: Max Verstappen, zoon van Formule 1-rijder Jos Verstappen en cart-kampioene Sophie Klumpen maakte zijn debuut in de Formule 1 als jongste coureur ooit. Max’ faam was hem al vooruitgesneld; in elk kampioenschap waaraan hij mee had gedaan werd hij kampioen, of het nu het kartkampioenschap op 7-jarige leeftijd was of het Formule-3-kampioenschap in 2013: Max breekt record na record. Op Eerste Pinksterdag, 15 mei 2016, schreef Max Verstappen zijn naam in grote letters in de geschiedenisboeken van de Formule 1, toen hij als jongste coureur ooit de Grote Prijs van Spanje op het Circuit de Catalunya in Barcelona op zijn naam schreef. Het werd een iconisch moment in de Nederlandse sportgeschiedenis. Het boek MAX, geschreven door journalist Andre Hoogeboom is een verzameling interviews die de weg van Max naar het miljoenenbanl dat de Formule 1 is, beschrijven. Hoogeboom sprak met de mensen die Max in zijn weg naar de F1 begeleid hebben. Allen zijn het er over eens: het talent van Max Verstappen is van ongekende klasse en allen voorspellen hem een glorieuze toekomst. De vraag is niet óf Max kampioen in de Formule 1 gaat worden, maar wanneer.

Lees alles over deze geweldige coureur in een boek helemaal speciaal opgedragen aan en over hem.

 

F1 2016, wat een jaar! 
2016 is voor Nederland een Formule 1-jaar om nooit te vergeten. Olav Mol deed voor televisie verslag van alle 21 races en maakte het samen met pitreporter Jack Plooij weer van dichtbij mee.
F1 2016, wat een jaar! gaat over de doorbraak en eerste F1-zege van Max Verstappen. En over hoe maar liefst 60.000 Nederlandse raceliefhebbers de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps bezochten. Het was ook het jaar van de eerste Grand Prix in Azerbeidzjan en het overlevingsgevecht van privéteam Sauber. Uiteraard staat in het boek ook meer over de strijd tussen de Mercedesrijders Lewis Hamilton en Nico Rosberg.

2016 is het jaar dat er in Nederland heel veel mensen de F1 gingen bekijken. En wat is er dan leuker om een boek te hebben dat speciaal hoort bij dit jaar.

 

 

Kijk jij ook graag naar de F1 en welke boeken wil jij graag hebben? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *